Τηγανητές πατάτες με γέμιση ηρωίνης στον Κορυδαλλό…

Τηγανητές πατάτες με γέμιση ηρωίνης στον Κορυδαλλό…

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πιο σίγουρη αγορά είναι οι φυλακές»… είχε καταθέσει πριν από εβδομάδες ένας «μικρό-έμπορος» του «λευκού θανάτου» απολογούμενος σε ανακριτή της Εισαγγελίας Πειραιώς… Και δεν είχε άδικο. Τα υπάρχοντα στοιχεία φανερώνουν ότι τα κυκλώματα προσπαθούν με διάφορους τρόπους να εισάγουν ναρκωτικά στις φυλακές του Κορυδαλλού, έστω κι αν γνωρίζουν ότι πολλά από αυτά θα εντοπισθούν και θα κατασχεθούν από τους δεσμοφύλακες.

Φαίνεται, όμως, ότι έχουν εμπιστοσύνη στο… «ελληνικό δαιμόνιο» που σκαρφίζεται τις πιο απίθανες μεθόδους. Ποιες είναι αυτές; Τηγανητές πατάτες εμποτισμένες με… ηρωίνη. Ψητά κοτόπουλα και ντομάτες με γέμιση… ηρωίνης. Κορδόνια παπουτσιών και κάλτσες εμποτισμένες με τη λευκή σκόνη, εξ ου και η φράση στις φυλακές: «Πόσο πάει ο πόντος;». Ακόμη και φρούτα γεμάτα σπόρους ηρωίνης. Κάποτε, μάλιστα, εντοπίσθηκε και δέμα μέσα στο οποίο υπήρχε ένα κομποσκοίνι εμποτισμένο με ηρωίνη. Ως «βαποράκια» δε, κατά κανόνα, λειτουργούν οι συγγενείς κρατουμένων για ναρκωτικά.

Οι περισσότερες, βεβαίως, από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να εισαχθούν ναρκωτικά στις φυλακές είναι πλέον γνωστές στους δεσμοφύλακες οι οποίοι, ύστερα από τον σχετικό έλεγχο, καταφέρνουν να εντοπίσουν το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών και συλλαμβάνουν τους μεταφορείς.

Πατάτες με ηρωίνη

Στον εισαγγελέα Πειραιώς οδηγήθηκαν, χθες, δυο άτομα τα οποία χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να εισάγουν ναρκωτικά στις φυλακές. Πρόκειται για: την 24χρονη Αθ. Καλέγια, η οποία συνελήφθη επειδή μετέφερε ένα μπολ με… τηγανητές πατάτες εμποτισμένες με ηρωίνη. Οι πατάτες με την ηρωίνη είχαν τελικούς αποδέκτες τον αρραβωνιαστικό της Γιώργο Κυριαζή 48 ετών και τους συγκρατούμενούς του Αναστάσιο Τσιάκα 34 χρόνων και Αναστάσιο Χριστοφορίδη 36 χρόνων ο οποίος συνελήφθη επειδή βρέθηκαν μέσα στο τακούνι ενός παπουτσιού 9 γραμμάρια κάνναβη και 19 γραμμάρια ηρωίνη. Τα ναρκωτικά επρόκειτο να παραδοθούν στον αδελφό του Αλέξη Χριστοφορίδη και στον συγκρατούμενό του Μίκη Γκασιμπαγιάτοφ.

Δύσκολο έργο

«Οι μέθοδοι που ακολουθούν τα διάφορα βαποράκια για να περάσουν σε κρατούμενους ναρκωτικά ποικίλλουν αλλά πλέον έχουμε την εμπειρία να εντοπίζουμε τα ύποπτα δέματα και ύστερα από έλεγχο να βρίσκουμε τα ναρκωτικά», ανέφερε στην K δεσμοφύλακας των Φυλακών Κορυδαλλού και συνέχισε: «Ωστόσο το έργο μας είναι πολύ δύσκολο διότι κάθε φορά τα βαποράκια σκέφτονται διάφορα κόλπα και εκτός του εξονυχιστικού ελέγχου που γίνεται απαιτείται και η εμπειρία του δεσμοφύλακα για να καταλάβει από τη συπεριφορά του μεταφορέα εάν υπάρχουν ναρκωτικά μέσα σε κάποιο δέμα ή κάτι άλλο παράνομο».

Κατά τους δεσμοφύλακες τα ναρκωτικά επιχειρούν να τα περάσουν στις φυλακές τοποθετώντας τα μέσα σε τρόφιμα, σε φρούτα, σε λαχανικά, εμποτίζοντας με ηρωίνη κάλτσες, κορδόνια ακόμη και πουκάμισα όπως επίσης επιχειρούν να περάσουν ναρκωτικά ακόμη και με πέτρες τις οποίες πετούν απ’ έξω στο προαύλιο των φυλακών αφού πρώτα επιμελώς έχουν… τρυπήσει το εσωτερικό της πέτρας και τοποθετήσει ποσότητα ηρωίνης!

12.000 ΚΟΥΤΕΣ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή