Φροντιστήρια και μέσω του Ιντερνετ

Φροντιστήρια και μέσω του Ιντερνετ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία περίοδο, που ο «πόλεμος» μεταξύ υπουργείου Παιδείας και φροντιστηρίων καλά κρατεί -και εκδηλώνεται με κινήσεις πειθούς προς την κοινή γνώμη, όπως η διαμάχη για το τηλεοπτικό μήνυμα του υπουργείου υπέρ των προγραμμάτων πρόσθετης διδακτικής στήριξης- οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων περνούν στην αντεπίθεση με ένα νέο, «ηλεκτρονικό» άνοιγμα προς τους (ενδιαφερόμενους) μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Στα… σκαριά βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα της Ομοσποσπονδίας Φροντιστών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) μέσω της οποίας οι μαθητές των φροντιστηρίων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό των περίπου 2.700 φροντιστηρίων, σε σημειώσεις, ασκήσεις, θέματα που είχαν τεθεί σε παλαιότερες εισαγωγικές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εξετάσεις, ακόμη και σε θέματα που θεωρούνται ως πολύ πιθανά να τεθούν στις εξετάσεις (SOS, όπως χαρακτηρίζονται ευρέως στη μαθητική αργκό). Ταυτόχρονα, η ΟΕΦΕ σκοπεύει να παρουσιάζει τα στοιχεία των εξετάσεων προσομοίωσης, που πραγματοποιεί πανελλαδικά κάθε χρόνο λίγο πριν από τις εισαγωγικές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάσεις, ώστε οι υποψήφιοι να μπορούν να συγκρίνουν τη βαθμολογία τους με τους υπόλοιπους «ανταγωνιστές» τους και να δίνουν βάρος στις ελλείψεις τους. Ολα τα στοιχεία θα υπάρχουν σε κάθε site φροντιστηρίου, και πρόσβαση θα έχουν μόνο οι μαθητές φροντιστηρίων. Το όλο εγχείρημα δηλαδή, αποτελεί παράλληλα και ένα «δέλεαρ» προς τους μαθητές να εγγραφούν σε φροντιστήριο, «παρακάμπτοντας» το μέτρο της ενισχυτικής διδασκαλίας του υπυοργείου Παιδείας… Σε δεύτερη φάση, και μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης, θα λειτουργήσει και ένα κεντρικό σύστημα, το οποίο θα περιλαμβάνει on-line υπηρεσία απαντήσεων σε ερωτήματα των μαθητών, με δυνατότητες για διενέργεια πανελλαδικών τεστ, σύγκριση και έκδοση αποτελεσμάτων. Οπως προκύπτει, δηλαδή, η Ομοσπονδία επιχειρεί να διευρύνει την παρουσία της στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μία στιγμή που επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας είναι η αναβάθμιση της ποιότητος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οn-line εγγραφές

Στην ιστοσελίδα της ΟΕΦΕ, όπως ανέφερε στην «K» ο κ. Πάνος Κορδονούρης διευθυντής της εταιρείας AHEAD, που έχει αναλάβει τη δημιουργία της, το site κάθε φροντιστηρίου θα παρέχει δυνατότητες για on-line εγγραφές και πληρωμές διδάκτρων, παρακολούθηση πληρωμών, ηλεκτρονική καρτέλα μαθητή και καταχώρηση βαθμολογιών. Σημαντικές, εξάλλου, κρίνονται οι χρήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς με τις ομαδικές αγορές από τα φροντιστήρια εξοπλισμού και αναλωσίμων υλικών θα μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων έως και 50%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή