«Τα φυτά για το 2004 πρέπει να είναι ελληνικά»

«Τα φυτά για το 2004 πρέπει να είναι ελληνικά»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές δενδρώδεις καλλιέργειες χαρακτήρισε ο υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Δρυς, το γεγονός της δεντροφύτευσης εν όψει του 2004. «Θα φυτευτούν περίπου 8 εκ. δενδρώδη φυτά και είναι σημαντικό να είναι ελληνικά και όχι εισαγόμενα. Με αυτό τον τρόπο και θα ενισχύσουμε τους Ελληνες παραγωγούς και εμπόρους πολλαπλασιαστικού υλικού αλλά και θα μπορέσουμε να τα διατηρήσουμε και μετά ώστε να κερδίσουμε πράσινο», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας μετά συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των φυτωριούχων. Για να μπορέσουν όμως να φυτευτούν ελληνικά φυτά… πρέπει να υπάρχουν τη στιγμή που όπως είναι γνωστό οι ξένες ποικιλίες χρησιμοποιούνται κατά κόρον με αποτέλεσμα τα πάρκα και οι πλατείες να έχουν γεμίσει με ξένες ποικιλίες που βέβαια δεν μπορούν να επιβιώσουν στις ελληνικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον κ. Δρυ, «το υπουργείο Γεωργίας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και την ενίσχυσή του ώστε το ελληνικό πολλαπλασιαστικό υλικό να είναι επώνυμο και ανταγωνιστικό». Για το λόγο αυτό ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, θα ανταποκριθεί αμέσως στις αιτήσεις των επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών για τη χορήγηση των σημάτων ποιότητας.

Επίσης ενδέχεται να συσταθεί διεπαγγελματική οργάνωση. Πάντως θα γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές μεταβολές για τη χορήγηση των αδειών στους Ελληνες φυτωριούχους αλλά και θα καθιερωθούν σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας τους και θα συσταθεί επικυρωμένο μητρώο φυτωριούχων. Ακόμη θα δημιουργηθεί εθνικός κατάλογος ποικιλιών και θα γίνει προσπάθεια να συνδεθεί με την αγορά η έρευνα για τις ποικιλίες που γίνεται από το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικών-Γεωργικών Ερευνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή