ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό στα Οικονομικά διοργανώνει το ΟΠΑ

Τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό στα Οικονομικά διοργανώνει το ΟΠΑ

Με στόχο να καταστεί ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές Λυκείου στην ελληνική επικράτεια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκήρυξε τον Πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ», για μαθητές Γ' Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ο διαγωνισμός, που εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και να δημιουργηθούν κίνητρα στην νέα γενιά, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις οικονομικές εξελίξεις.

Όπως επισημαίνει το ΟΠΑ, η διεξαγωγή του διαγωνισμού αποσκοπεί γενικότερα στο να προάγει την οικονομική παιδεία στη Μέση Εκπαίδευση και να κινητοποιήσει τους μαθητές Λυκείου να ασχοληθούν συστηματικά με τις οικονομικές σπουδές, ώστε οι τελευταίες να αποτελέσουν προτεραιότητα στις επιλογές τους.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα εξετάζονται γραπτά στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία του Λυκείου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2020 (09:00-12:00)σε επιλεγμένα εξεταστικά Κέντρα. Θα είναι γραπτός, ενώ επαίνους θα λάβουν οι πρώτοι επιτυχόντες που θα αναλογούν σε ποσοστό 3% από το σύνολο των συμμετεχόντων σε εθνικό επίπεδο και οι πρώτοι επιτυχόντες που θα αναλογούν σε ποσοστό 5% σε περιφερειακό επίπεδο.

Η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό γίνεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο www.diagonismos.ermis.aueb.gr από τις 1 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Η συμμετοχή των μαθητών δεν θα επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στους ίδιους και τα σχολεία.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στον σύνδεσμο: www.diagonismos.ermis.aueb.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ