Νέες διώξεις για κακουργήματα σε βάρος ιδρυτών και στελεχών της Folli Follie

Νέες διώξεις για κακουργήματα σε βάρος ιδρυτών και στελεχών της Folli Follie

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος, συνολικά, 16 στελεχών της Folli Follie, μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση.

Η νέα ποινική δίωξη περιλαμβάνει σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και χειραγώγηση μετοχών και με βάση την πολύμηνη έρευνα του κ. Δραγάτση, αφορά ενέργειες μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ιδρυτών του Ομίλου Folli Follie, αλλά και στελεχών της επιχείρησης, την περίοδο 2009 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη:

Για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διώκονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και ακόμα 4 πρόσωπα.

Πρόκειται για τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και έναν υπάλληλο στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία, καθώς και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 πρόσωπα, εκ των οποίων, τρείς αλλοδαποί, ο οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του ΔΣ και ένας υπάλληλος της εταιρείας.

Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Για χειραγώγηση μετοχών διώκονται 13 πρόσωπα. Τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της εταιρείας, κατά την περίοδο 2016-2017.

Η υπόθεση αφορά στην κατασκευή και χρήση πλαστών τραπεζικών στοιχείων-statement- τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να συντάξουν ανακριβείς ισολογισμούς, αλλοιώνοντας την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρίας και επομένως την χρηματιστηριακή εικόνα της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT