Βουλή: 170.000 ευρώ για θέρμανση και καθαριότητα σχολείων που φιλοξενούν προσφυγόπουλα

Βουλή: 170.000 ευρώ για θέρμανση και καθαριότητα σχολείων που φιλοξενούν προσφυγόπουλα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσό το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι της τάξεως περίπου των 170.000 ευρώ, θα διαθέσει από τον προϋπολογισμό της η Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να είναι ζεστά και καθαρά τα σχολεία όπου φοιτούν προσφυγόπουλα.

Είναι η τέταρτη χρονιά φέτος που υλοποιείται αυτό το πρόγραμμα χορηγίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το οποίο συνιστά, εξ αντικειμένου, ένα από τα σημαντικότερα έργα κοινωνικής προσφοράς της Βουλής – έργο με θετικό πρόσημο, που τη συνδέει με μια εξαιρετικά ευαίσθητη πτυχή του σύγχρονου και εκρηκτικών διαστάσεων προσφυγικού-μεταναστευτικού φαινομένου που βιώνει ποικιλοτρόπως η χώρα μας.

«Η Βουλή των Ελλήνων, με απόφαση του Προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ανταποκρίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και προχωρά στην επιχορήγηση σχολικών μονάδων που στεγάζουν Δομές Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων. Μέσω της επιχορήγησης, που εκτιμάται πως θα ανέλθει στο ποσό των 171.743 ευρώ, θα καλυφθούν ανάγκες θέρμανσης και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, για το σχολικό έτος 2019-2020», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι τα χρήματα διατίθενται για την κάλυψη δαπανών «τόσο για θέρμανση όσο και για καθαριότητα, που δημιουργήθηκαν στις σχολικές μονάδες οι οποίες φιλοξενούν τα προσφυγόπουλα κατά τις απογευματινές ώρες».

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, κατά την πρώτη χρονιά (2017-2018) επιχορηγήθηκαν περισσότερες από 100 σχολικές μονάδες με προσφυγικές δομές σε όλη τη χώρα. Την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά, επιχορηγήθηκαν περίπου 60 σχολικές μονάδες.

Οπως αναφέρεται σχετικά, «στα ποσά επιχορήγησης που καταβλήθηκαν στις σχολικές αυτές μονάδες, λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή και το πλήθος των μαθητών προσφύγων που φιλοξενούνται».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή