Aπόλυτη η επιτυχία της φιλανθρωπικής δημοπρασίας της «Κ», στο Μουσείο Γουλανδρή

Aπόλυτη η επιτυχία της φιλανθρωπικής δημοπρασίας της «Κ», στο Μουσείο Γουλανδρή

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της «Κ» συγκίνησαν όλους εμάς τους δημοσιογράφους της, πρωτίστως για έναν λόγο: διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την αγάπη που υπάρχει για την εφημερίδα μας, την έμπρακτη υποστήριξη από τους αναγνώστες και τις δυνάμεις που μπορεί να κινητοποιεί η έκδοσή μας, όταν διοργανώνει μια φιλανθρωπική δράση. Ετσι, στην προχθεσινή δημοπρασία καλού σκοπού της «Κ», όχι μόνο πουλήθηκαν και τα 15 έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά συγκεντρώθηκε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 77.700 ευρώ για την Τράπεζα Τροφίμων. Πρόκειται για έναν φορέα με σοβαρότατο έργο και προσφορά στην ελληνική κοινωνία, ο οποίος θα αξιοποιήσει αυτή την οικονομική ενίσχυση για να ανακουφίσει συμπολίτες μας που βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας.

Aπόλυτη η επιτυχία της φιλανθρωπικής δημοπρασίας της «Κ», στο Μουσείο Γουλανδρή-1

Ο Παναγής Βουρλούμης με την Εβίτα Αράπογλου.

Εκδηλη ήταν και η χαρά του Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος προΐσταται αυτού του θεσμού, τον οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος Γεράσιμος Βασιλόπουλος. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διοργάνωση του πλειστηριασμού, που είχε μεγάλη συμμετοχή. Η ατμόσφαιρα κατά την εκδήλωση ήταν γιορτινή, με δεκάδες αναγνώστες να προσέρχονται από νωρίς στο Παγκράτι για να κάνουν τις προσφορές τους για τα έργα. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του νέου αποκτήματος της Αθήνας. Η ωραία λεπτομέρεια είναι ότι ναι μεν το Μουσείο Γουλανδρή έσπευσε να μας παραχωρήσει αφιλοκερδώς τον χώρο, αλλά η υλικοτεχνική υποδομή για την οργάνωση της έκθεσης προήλθε από το Μουσείο Μπενάκη. Μάλιστα, ο διευθυντής Γιώργος Μαγγίνης, με τον Παύλο Θανόπουλο, ο οποίος εργάζεται στον τομέα του σχεδιασμού εκθέσεων, βοήθησε την Εβίτα Αράπογλου στο στήσιμο του αφιερώματος. Η Ολυμπία Παππά συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία της βραδιάς συμβουλεύοντάς μας για πολλά τεχνικά θέματα, ενώ ο Ανδρέας Γεωργιάδης ανέλαβε τον φωτισμό των πινάκων.

Aπόλυτη η επιτυχία της φιλανθρωπικής δημοπρασίας της «Κ», στο Μουσείο Γουλανδρή-2

Η Ολυμπία Παππά με τον Γιώργο Μαγγίνη.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, πολλοί από τους καλλιτέχνες: οι Γιώργος Χαδούλης, Αντώνης Κυριακούλης, Μιχάλης Μαδένης, Μαρία Φιλοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου και Δάφνη Αγγελίδου οι οποίοι μίλησαν για το πώς εμπνεύστηκαν τα έργα τους για την επέτειο των 100 ετών. Μαζί τους και οι τρεις εξαιρετικοί γελοιογράφοι μας, ο Ηλίας Μακρής Δελλόγλου, ο Ανδρέας Πετρουλάκης και ο Δημήτρης Χαντζόπουλος, που έφτιαξαν και εκείνοι έργα για τον πλειστηριασμό. Εκτός από τους εικαστικούς, τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Κουτσομάλλης, για να μας ευχηθεί για την επέτειό μας αλλά και να διαβεβαιώσει ότι το Μουσείο Γουλανδρή στέκει αρωγός σε τέτοιες φιλανθρωπικές χειρονομίες. Οσο για τους αφανείς ήρωες της βραδιάς, ήταν τα μέλη του τμήματος marketing της «Κ».

Aπόλυτη η επιτυχία της φιλανθρωπικής δημοπρασίας της «Κ», στο Μουσείο Γουλανδρή-3

Η γράφουσα με τον Ηλία Μακρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή