Απάντηση ΕΛ.ΑΣ.: Η γυναίκα στο Κουκάκι χτυπήθηκε από μικρή ελαστική μπάλα

Απάντηση ΕΛ.ΑΣ.: Η γυναίκα στο Κουκάκι χτυπήθηκε από μικρή ελαστική μπάλα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΕΛ.ΑΣ. τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν, μεταξύ άλλων και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από άτομα που υποστηρίζουν ότι ήταν μεταξύ των καταληψιών, για χρήση πλαστικών σφαιρών κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι.

«Σχετικά με αναφορές σε ΜΜΕ για τραυματισμό με πλαστική σφαίρα ημεδαπής γυναίκας, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου», η Αστυνομία αναφέρει πως:

– είναι απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα,

– η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες,

– σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».

«Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων», συμπληρώνει ακόμη στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

Καταλήγει δε σημειώνοντας πως «για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή