Αναπάντητα ερωτήματα για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι

Αναπάντητα ερωτήματα για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά ερωτήματα για όσα συνέβησαν χθες το πρωί στο Κουκάκι εγείρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην οδό Ματρώζου. Ο πατέρας και οι δύο γιοι του, που συνελήφθησαν στην ταράτσα του σπιτιού τους οδηγηθήκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος, ο πρώτος για αντίσταση κατά της αρχής και οι δύο γιοι του για συμμετοχή στην κατάληψη.

Οι συνήγοροί τους επισημαίνουν εμφατικά ότι κανείς από τους τρεις δεν είχε συμμετοχή στην κατάληψη και τα επεισόδια με τους αστυνομικούς και επικαλούνται τις μαρτυρίες τουλάχιστον δέκα αυτοπτών, ανάμεσα στους οποίους και δημοσιογράφοι.

Τι αναφέρουν αυτοί; Ότι στη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στο κατειλημμένο κτίριο ο πατέρας και οι δύο γιοι του βρίσκονταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους απ΄ όπου παρακολουθούσαν τα γεγονότα και ουδεμία ανάμειξη είχαν στην κατάληψη.

Το ίδιο δήλωσε μιλώντας νωρίτερα στην «Κ» και η σύζυγος και μητέρα των τριών συλληφθέντων Έρση Σπαρτιώτη. «Οι καταληψίες, 5 – 6 τον αριθμό, διέφυγαν με τρόπο που δεν γνωρίζω να σας πω. Οι αστυνομικοί που τους καταδίωξαν ανέβηκαν στην ταράτσα και αντικρίζοντας τους δυο γιους μου στην ταράτσα του δικού μας σπιτιού, θεώρησαν ότι ήταν τα άτομα από την κατάληψη. Ο σύζυγός μου ήταν με τις πιτζάμες , τα παιδιά μου με τις παντόφλες τους, είναι αδύνατο να μετείχαν στην κατάληψη».

Σχολιάζοντας την επισήμανση των αστυνομικών, ότι στα ρούχα των δύο νεαρών βρέθηκαν μπογιές όμοιες με εκείνες που πετούσαν οι καταληψίες , η κ. Σπαρτιώτη απάντησε ότι «βρέθηκαν μπογιές στα ρούχα τους για τον απλούστατο λόγο ότι οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν ήταν οι ίδιοι “λουσμένοι” με μπογιά».

Στο μεταξύ, ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως οι καταληψίες του κτιρίου της οδού Ματρώζου. Οι συντάκτες της ανάρτησης, ισχυρίζονται ότι τα δύο αγόρια ουδεμία σχέση είχαν με την κατάληψη, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί  στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους. Σημειώνουν δε πως αφού δεν «εντόπισαν τους αντιστεκόμενους και τις αντιστεκόμενες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά,«αναγκαστήκαν να τους κατασκευάσουν στα πρόσωπα τυχαίων ανθρώπων».

Πάντως, οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ.που είχαν την ευθύνη της επιχείρησης επισημαίνουν από την πρώτη στιγμή ότι είχαν από την πρώτη στιγμή περικυκλώσει το κτίριο της κατάληψης και εμφανίζονται βέβαιοι ότι κανείς από τους καταληψίες δεν κατάφερε να διαφύγει. Αντίθετα, οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τις συλλήψεις κατέθεσαν στο πλαίσιο της δικογραφίας ότι τα άτομα που μετείχαν στην κατάληψη ταυτίζονται με τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, ακριβώς δίπλα στο κατειλημμένο ακίνητο.

Οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν να ελέγξουν εάν τα δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα των δύο νεαρών ταυτίζονται με αντίστοιχα που έχουν συλλεγεί από το κτίριο της κατάληψης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή