Ελληνόπουλα – χρήστες λόγω της ευημερίας

Ελληνόπουλα – χρήστες λόγω της ευημερίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ευημερούσα νεοελληνική κοινωνία χαλαρώνει τους παραδοσιακούς δεσμούς, κυριαρχείται από άκρατο καταναλωτικό υλισμό και στέλνει σχεδόν μαζικά τα παιδιά της στον ψευδή κόσμο των ναρκωτικών. Οπως καταδεικνύει πανευρωπαϊκή έρευνα του Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, στη χώρα μας, πέραν της ευκολίας αγοράς και την ευρεία διάδοση της ινδικής κάνναβης και των εισπνεόμενων ουσιών, τελευταίως παρατηρείται μεγάλη αύξηση της χρήσης κοκαΐνης, η οποία συναντάται στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και επιλέγεται ως «ψυχαγωγικό» ναρκωτικό τόσο από κοινωνικώς αποκλεισμένες ομάδες, όσο και από εύπορους και κοινωνικώς ενταγμένους νέους. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, βρήκε έδαφος η ανάμειξη της κοκαΐνης με τον καπνό και το τσιγάρο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ιταλία παρατηρείται αύξηση των χρηστών που αναζητούν θεραπεία για προβλήματα συνδεόμενα με τη χρήση κοκαΐνης.

Και ίσως το κρισιμότερο θέμα που αναδεικνύεται από την έρευνα είναι ότι στην περίοοδο 1995 – 99 αυξήθηκε σε όλες τις χώρες, με εξαίρεση την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η πρόσβαση στα ναρκωτικά μαθητών ηλικίας μεταξύ 15 και 16 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή