«Πρωτοβουλία 1821-2021» με 80 δράσεις

«Πρωτοβουλία 1821-2021» με 80 δράσεις

59" χρόνος ανάγνωσης

Επιστημονικά συνέδρια, εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και υποτροφίες, περίπου συνολικά 80 δράσεις και εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας 1821-2021 που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί μέσα σε τρία χρόνια ξεκινώντας από το 2020 και θεματικά βασίζεται στο τρίπτυχο «Ιστορία – Δημιουργία – Εξέλιξη». Οι συνεργαζόμενοι φορείς θα αναπτύξουν τις δράσεις τους πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες, σε αντιστοιχία με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, τους σκοπούς και τις προτεραιότητές τους.

Το πρόγραμμα για τους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση είναι το αποτέλεσμα μιας μεθοδικής προετοιμασίας 22 μηνών. Για πρώτη φορά συνεργάζονται και συντονίζουν τις δράσεις τους 15 φορείς του ιδιωτικού τομέα, σε μια σπάνια ένδειξη ομοψυχίας και ενότητας απέναντι σε έναν κοινό σκοπό.

Προετοιμάστηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά εν γνώσει του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και με τη στήριξή τους. Ενδεικτικά, οι φορείς που συμμετέχουν και συνεργάζονται στην Πρωτοβουλία είναι τα ιδρύματα: Θεοχαράκη, Κωνσταντακόπουλου, Λαμπράκη, Ωνάση, Λασκαρίδη, Λάτση, Λεβέντη, Μποδοσάκη, Νιάρχου, Στασινόπουλου, το Κοινωφελές Ιδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Εργου, το Ιδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος εκδηλώσεων αναμένεται στις αρχές του έτους.