Προς μετωπική σχολάρχες–εκπαιδευτικοί

Προς μετωπική σχολάρχες–εκπαιδευτικοί

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων της χώρας με τους εκπαιδευτικούς, εν όψει της απεργίας, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για την προσεχή Δευτέρα. Χθες, ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων όξυνε το κλίμα διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι η πλειονότητα των σχολείων θα λειτουργήσει παρά την εξαγγελθείσα απεργία.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αθανάσιος Ζαχόπουλος τόνισε στην «K» ότι οι πληροφορίες των ιδιοκτητών κάνουν λόγο για μειωμένο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στην απεργία. Από την άλλη, η γεν. γραμματέας της ΟΙΕΛΕ κ. Νίτα Γεωργούλη ανέφερε στην «K» ότι ήδη έχει οργανωθεί μηχανισμός στα σχολεία ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της απεργίας. Μάλιστα, η ΟΙΕΛΕ εξετάζει το ενδεχόμενο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας, να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΟΙΕΛΕ διεκδικεί από το υπουργείο Παιδείας να ψηφισθεί ρύθμιση, η οποία ορίζει σε 33% το ποσοστό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που -κατά τη συμπλήρωση εξαετίας τους στο ίδιο σχολείο- ο ιδιοκτήτης του σχολείου μπορεί να απολύει αναιτιολόγητα. Οι ιδιοκτήτες, αντίθετα, ζητούν καθεστώς ελεύθερων απολύσεων.

Τέλος, με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στην, επίσης, προωθούμενη τροπολογία βάση της οποίας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με εξαετή υπηρεσία σε σχολείο που κλείνει, να μπορούν να προσλαμβάνονται στη δημόσια εκπαίδευση καθώς υπάρχουν εκπαιδευτικοί που περιμένουν περισσότερο από 15 χρόνια για να διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή