Σύλληψη εμπόρων ηρωίνης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ελληνοαλβανικό κύκλωμα λαθρεμπόρων ηρωίνης και κοκαΐνης, στο οποίο συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες, εξάρθρωσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για άτομα τα οποία έφερναν ηρωίνη από την Αλβανία και τη διακινούσαν στις πιάτσες των τοξικομανών της πόλης, έχοντας ορμητήριο την περιοχή του Ευόσμου.

Αρχικά συνελήφθη ένα από τα μέλη του κυκλώματος και έπειτα από παρακολούθηση οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν και τους άλλους. Συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα, τρεις Αλβανοί και 4 Ελληνες. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κιλό και διακόσια γραμμάρια ηρωίνης, καθώς και 70 – 80 γραμμάρια κοκαΐνης. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε κι ένας ασύρματος της Αστυνομίας.

Αν και οι διωκτικές Αρχές έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, εξαρθρώνοντας μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας ναρκωτικών, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει εκρηκτικό. Στη Θεσσαλονίκη έχουν καταγραφεί 56 θάνατοι εντός του έτους, από ναρκωτικά.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους ώς και χθες έχουν συλληφθεί από τις λιμενικές αρχές σε διάφορα σημεία της χώρας μας περισσότεροι από έξι χιλιάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι, χρησιμοποιώντας διάφορα πλωτά μέσα, ξεκίνησαν από τις τουρκικές ακτές αφού πρώτα πλήρωσαν στα κυκλώματα από 2.000 έως και 2.500 δολάρια ΗΠΑ, έκαστος, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή