Οικονομία μέσω συμβάσεων μακράς διαρκείας σε ΣΤΑΣΥ

Οικονομία μέσω συμβάσεων μακράς διαρκείας σε ΣΤΑΣΥ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντικατάσταση των βραχυχρόνιων συμβάσεων με αντίστοιχες, μεγαλύτερης διάρκειας προχωρούν οι Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) σε μια συνολικότερη απόπειρα νοικοκυρέματος των οικονομικών τους. Η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια προχωρούσε σε περιορισμένης διάρκειας συμβάσεις για την καθαριότητα και τη φύλαξη σταθμών και συρμών πλήρωνε αδρά τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι συμβάσεις ορισμένων ημερών (επτά έως δέκα ημέρες στην πλειονότητα των περιπτώσεων) με εξωτερικούς εργολάβους επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τα ταμεία της εταιρείας σταθερής τροχιάς. Αποτέλεσμα ήταν να καλούνται οι ΣΤΑΣΥ να καταβάλουν ποσά που αγγίζουν τις 200.000 ευρώ σε μηνιαία βάση μόνο για την καθαριότητα. Η πρακτική αυτή που ακολουθήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και με αποτέλεσμα την υπογραφή εκατοντάδων τέτοιων βραχυχρόνιων συμβάσεων είχε προκαλέσει ακόμη και την παρέμβαση του υπερταμείου.

Η εταιρεία προχωρεί, πλέον, σύμφωνα με τα όσα έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, σε μία σύμβαση καθαριότητας του τροχαίου υλικού και των αμαξοστασίων (1 και 2 του μετρό, 3 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ) για διάρκεια δύο ετών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ISS Facility Services Α.Ε. αναδείχθηκε προσωρινή μειοδότρια του έργου καθαρισμού αμαξοστασίων και τροχαίου υλικού του μετρό, των ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ για δύο χρόνια. Σύμφωνα με την απόφαση προσωρινή ανάδοχος του ανοικτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού ΤΔ-058/19 με αντικείμενο τον «Καθαρισμό των αμαξοστασίων και τροχαίου υλικού των γραμμών 1, 2, 3 και ΤΡΑΜ της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.», αναδεικνύεται η παραπάνω μειοδότρια εταιρεία, ανά τμήμα του διαγωνισμού:

• Για το τμήμα 1 (καθαρισμός τροχαίου υλικού γραμμών 1, 2, 3 και τραμ των ΣΤΑΣΥ) την εταιρεία ISS Facility Services Α.Ε. με προσφερόμενο θεωρητικό συνολικό τίμημα το ποσό του 1.715.520 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για χρονικό διάστημα δύο ετών.

• Για το τμήμα 2 (καθαρισμός των αμαξοστασίων τηων ΣΤΑΣΥ) την εταιρεία ISS FACILITY SERVICES Α.Ε. με προσφερόμενο θεωρητικό συνολικό τίμημα το ποσό των 188.400 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για χρονικό διάστημα δύο ετών.

Σημειώνεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2018, οι ΣΤΑΣΥ ανάρτησαν στη Διαύγεια μία σειρά αποφάσεων που καταδείκνυαν ότι ο καθαρισμός των σταθμών αλλά και του τροχαίου υλικού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κόστη της εταιρείας. Μία από τις αποφάσεις αφορούσε την έγκριση της παροχής υπηρεσιών καθαρισμού του τροχαίου υλικού για χρονικό διάστημα από 26.10.2018 έως και 04.11.2018 με συνολικό τίμημα για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών το ποσό των 16.018,60 ευρώ πλέον ΦΠΑ (συνολικά 19.863,06 ευρώ) για 10 ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή