Πυροβολισμοί με θύματα σε εκκλησία στο Τέξας

Πυροβολισμοί με θύματα σε εκκλησία στο Τέξας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγνωστος άνοιξε σήμερα πυρ μέσα στην Εκκλησία του Χριστού την ώρα της Θείας Λειτουργία στην περιοχή Γουάιτ Σέτλμεντ, ένα βορειοδυτικό προάστιο του Φορτ Γουόρθ. 

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 2 νεκρούς και έναν άνθρωπο πολύ σοβαρά τραυματισμένο. Σύμφωνα με τις αρχές, το ένα θύμα εξέπνευσε επί τόπου και το δεύτερο υπέκυψε στα τραύματά του καθ΄οδόν για το νοσοκομείο. Ανάμεσα στους νεκρούς ότι είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του δικτύου CBS πως ένας άνδρας που κρατούσε όπλο πλησίασε έναν βοηθό ιερέα την ώρα της Θείας Κοινωνίας και άνοιξε πυρ, προτού πυροβοληθεί από κάποιον που παρακολουθούσε τη λειτουργία.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο καθώς η λειτουργία μεταδιδόταν απευθείας από το YouTube και στιγμιότυπα κυκλοφόρησαν στα social media.

Image

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Γουάιτ Σέτλμεντ, Τζ. Π. Μπέβερινγκ, δήλωσε πως ο ένοπλος πυροβολήθηκε από δύο πιστούς που ήταν οπλισμένοι και ανταπέδωσαν τα πυρά. «Η απειλή σταμάτησε χάρη στις ηρωικές ενέργειες των δύο ενοριτών στην εκκλησία», είπε ο Μπέβερινγκ.

Σε δήλωσή του ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ ανέφερε: «Οι τόποι λατρείας είναι ιεροί, και είμαι ευγνώμων για τα μέλη της εκκλησίας που αντέδρασαν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τον δράστη και βοήθησαν να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή