Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης

Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόπηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, επίσης,σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Καπανδριτίου και της Μαλακάσας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης-1

Παράλληλα, όλα τα ΚΤΕΛ από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα.

Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην περιοχή του Μαρτίνου και της Υλίκης με την ίδια ένταση.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού, εκεί όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Ανακοίνωση της εταιρείας «Νέα Οδός» για τη διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική Αθηνών –Λαμίας

«Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής και Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Νέα Οδός» σημειώνοντας ότι «για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα».

Η εταιρεία παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω της κακοκαιρίας δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν λόγο για εγκλωβισμένους οδηγούς, ενώ οι εικόνες από την περιοχή της Μαλακάσας και του Μαρτίνου δείχνουν τους ακινητοποιημένους οδηγούς και την πυκνή χιονόπτωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή