Χτύπημα Τούρκων σε δουλέμπορους

Χτύπημα Τούρκων σε δουλέμπορους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο και όμως… αληθινό! H Τουρκική Ακτοφυλακή, ύστερα από ενήμερωση που είχε χθες τα ξημερώματα από τις ελληνικές αρχές της Κω, έστειλε σκάφος της να ακινητοποιήσει στην οριογραμμή ελληνικών και τουρκικών χωρικών υδάτων ιστιοφόρο σκάφος, που μετέφερε 42 λαθρομετανάστες και στη συνέχεια να το συνοδεύσει στις τουρκικές ακτές.

Το συμβάν αυτό, που αποτελεί λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τις τουρκικές αρχές εάν δεν βοηθούν να κάνουν τα «στραβά μάτια» στα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, είναι δείγμα της πίεσης, που δέχεται η γειτονική χώρα προκειμένου να αναλάβει ουσιαστική δράση κατά των κυκλωμάτων που δρουν ανενόχλητα στο έδαφός της.

Υποχρεώθηκαν

«Οι Τούρκοι, πιστεύω, ότι υποχρεώθηκαν να δράσουν καθώς εκτός των πιέσεων που δέχονται από τη διεθνή Κοινότητα να λάβουν μέτρα κατά των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών που δρουν στο έδαφός τους προσφάτως υπέγραψαν και Πρωτόκολλο συνεργασίας με τη χώρα μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης», ανέφερε στην «K» αξιωματικός του Λιμενικού και συμπλήρωσε: «Για τους λόγους αυτούς στην περίπτωση του ιστιοφόρου με τον Βρετανό κυβερνήτη εξαναγκάσθηκαν να κινητοποιηθούν αφού δεν επιθυμούν να φαίνονται, ιδιαιτέρως αυτή τη δύσκολη περίοδο, ότι «συνεργάζονται» με τα κυκλώμτα που διακινούν λαθρομετανάστες».

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους ώς και χθες έχουν συλληφθεί από τις λιμενικές αρχές σε διάφορα σημεία της χώρας μας περισσότεροι από έξι χιλιάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι, χρησιμοποιώντας διάφορα πλωτά μέσα, ξεκίνησαν από τις τουρκικές ακτές αφού πρώτα πλήρωσαν στα κυκλώματα από 2.000 έως και 2.500 δολάρια ΗΠΑ, έκαστος, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή