Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι διοικητές ΕΣΥ

Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι διοικητές ΕΣΥ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθήκοντα αναλαμβάνουν από σήμερα οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός», «Γ. Γεννηματάς», «Αγιος Σάββας», Λαϊκό και Ασκληπιείο Βούλας, οι διορισμοί των οποίων ήδη δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η δημοσίευση των διορισμών και των υπολοίπων εκ των 112 νέων προσώπων, που έχουν επιλέξει το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, για να αναλάβουν το τιμόνι των μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, χθες οι νέοι διοικητές πέντε μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα οι Αναστάσιος Γρηγορόπουλος (Ευαγγελισμός), Χρήστος Αντωνόπουλος (Λαϊκό), Λευτέρης Μπούλιας (Γ. Γεννηματάς Αθηνών), Ολγα Μπαλαούρα (Αγιος Σάββας), Ανδρέας Πλεμμένος (Ασκληπιείο Βούλας), ορκίστηκαν στις έδρες των αρμόδιων υγειονομικών περιφερειών, με τις οποίες και υπέγραψαν συμβόλαιο αποδοτικότητας αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων ποιοτικών και ποσοτικών δεικτών του νοσοκομείου τους.

Αρχικά οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές του ΕΣΥ θα κληθούν να συλλέξουν δεδομένα του νοσοκομείου τους με βάση συγκεκριμένους δείκτες, βάσει των οποίων σε δεύτερη φάση θα εξειδικεύσουν με τη διοίκηση της αρμόδιας ΥΠΕ τριμηνιαίους και ετήσιους στόχους που θα πρέπει να «πιάσουν» και βάσει των οποίων θα αξιολογηθούν.

Οι τομείς

Με βάση τα συμβόλαια αποδοτικότητας, διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν διαφορετικούς τομείς στους οποίους θα πρέπει να εστιάσουν.

Ειδικότερα, στους διοικητές «πέφτει το βάρος» της οικονομικής διαχείρισης (έσοδα, έξοδα, προμήθειες, ισολογισμοί κ.ά.) και των επενδύσεων, ενώ όσον αφορά τους λειτουργικούς δείκτες και τους δείκτες ποιότητας και ασφάλειας ασθενών αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων να ανοίξουν κλειστές κλίνες Εντατικής, να μειώσουν τον χρόνο αναμονής στα Επείγοντα αλλά και το ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Οι αναπληρωτές διοικητές αναλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, να παρακολουθούν τα πληροφοριακά συστήματα, τη λίστα χειρουργείου, το πρόγραμμα εφημεριών καθώς και τον εμβολιασμό του προσωπικού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή