Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατηγορείται ο αστυφύλακας

Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατηγορείται ο αστυφύλακας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργισμένοι και αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων οι συγγενείς και φίλοι του 20χρονου Αλβανού Γκεντιάν Σελνίκου, ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης, χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού. Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έλαβε χθες μεγάλη διάσταση, με την αστυνομία να υποστηρίζει μια εκδοχή των γεγονότων και τους συγγενείς του θύματος να τη διαψεύδουν και να παρουσιάζουν μια διαφορετική περιγραφή του τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος Αλβανός χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά την εκπυρσοκρότηση όπλου. Ειδικότερα, ο αστυφύλακας Ιωάννης Ριζόπουλος, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, μαζί με συναδέλφους του επιχείρησαν να ελέγξουν τον Αλβανό και τέσσερις ομοεθνείς του, που κάθονταν στο ίδιο τραπέζι, καθώς υπήρχε πληροφορία ότι ο Σελνίκου είχε τραυματίσει δύο ομοεθνείς του σε συμπλοκή στις 9 Νοεμβρίου.

Ο αστυφύλακας αντελήφθη κάποια ύποπτη κίνηση από την πλευρά του 20χρονου και στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει και να του περάσει χειροπέδες, εκπυρσοκρότησε το όπλο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα πριονωτό μαχαίρι, το οποίο φέρεται να είχε στην κατοχή του το θύμα.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του 20χρονου Αλβανού υποστήριξαν χθες ότι ο Σελνίκου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον αστυφύλακα, ο οποίος είχε μαζί του προηγούμενα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν ποια ήταν αυτά. Ωστόσο, δήλωσαν ότι ο νεαρός δεν είχε στην κατοχή του το μαχαίρι που βρήκε η αστυνομία στο σημείο της συμπλοκής και ότι δεν προσπάθησε καθόλου να αντισταθεί στον έλεγχο.

Ο αστυφύλακας, εντελώς απρόκλητα, τράβηξε όπλο και τον πυροβόλησε.

Διαμαρτυρία

Το κλίμα έξω από τα Δικαστήρια ήταν φορτισμένο από νωρίς το πρωί και οι συγκεντρωμένοι Αλβανοί έκαναν λόγο για ακραία εκδήλωση ρατσισμού. Πρόσθεσαν επίσης ότι συγκεντρώθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν, ώστε να εκλείψουν ακραίες και ρατσιστικές συμπεριφορές, «για ένα καλύτερο μέλλον». O εισαγγελέας άσκησε εναντίον του αστυφύλακα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. O Ριζόπουλος, ο οποίος κρατείται, ισχυρίσθηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή