Διώξεις για τις πλημμύρες σε Μαλακάσα, Ωρωπό

Διώξεις για τις πλημμύρες σε Μαλακάσα, Ωρωπό

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε με την άσκηση δίωξης κατά παντός υπευθύνου, η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες όταν η Αττική βρέθηκε για άλλη μια φορά στο έλεος της βροχής, σπίτια, κτίρια και δρόμοι πλημμύρισαν ενώ δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Η διενέργεια της έρευνας, είχε ανατεθεί στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, ενώ την εποπτεία είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Κολλιούσης. Χθες ο εισαγγελικός λειτουργός προέβη στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για πλημμύρες από αμέλεια από τις οποίες καταστράφηκαν περιουσίες και χάθηκαν ζωές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι αναμένεται να αναζητηθούν ανάμεσα σε εκείνους που είτε τέλεσαν πλημμελώς τα αντιπλημμυρικά έργα, είτε σε εκείνους που ευθύνονται για την παντελή ανυπαρξία τέτοιου είδους έργων και ως εκ τούτου «φωτογραφίζονται» το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι Νομαρχίες, οι Δήμοι και οι εργολάβοι που κατά περιπτώσεις ανέλαβαν την κατασκευή των έργων.

Οκτώ δικογραφίες

Παράλληλα, οκτώ δικογραφίες έχουν σχηματιστεί για τις περιοχές όπου παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα, δηλαδή για την Μαλακάσα, τον Ωρωπό και τον Μαραθώνα, και άλλες δύο δικογραφίες για ισάριθμα περιστατικά θανάτων. Για τις δύο τελευταίες δικογραφίες η Εισαγγελία έχει διατάξει τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας, η οποία έχει ανατεθεί σε πταισματοδίκη.

Οσον αφορά τις οκτώ δικογραφίες, που σχηματίστηκαν και για τις οποίες διενεργείται προανάκριση, εξ αυτών οι πέντε αφορούν τον Ωρωπό και συγκεκριμένα τις περιοχές Ρέμα Μαυροσουβάλας, Αγιο Φανούριο, Μαυρόρεμα, Αλώνια καθώς και τμήμα της επαρχιακής οδού Σκάλας Ωρωπού, που υπάγεται στην κοινότητα Συκάμινου.

Δυο δικογραφίες αφορούν τον Μαραθώνα και συγκεκριμένα τις περιοχές Ρέμα Βρανά και Πατητήρια, ενώ μία δικογραφία αφορά την Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας όπου υπήρχε χωματόδρομος υπό κατασκευή και λόγω καταστροφής της περίφραξης έπεσαν μπάζα στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Μάλιστα, όσον αφορά την περίπτωση της Μαλακάσας, οι επιθεωρητές Δημοσίων Εργων κ. Αναστάσιος Προκοπίου και Δημήτρης Κατζουράκης στο πόρισμά τους έκριναν απαραίτητη την επανακατασκευή της περίφραξης καθώς και κατασκευή τοιχίων από σκυρόδεμα κατά μήκος της προκειμένου να αποκλεισθεί η παροχέτευση ομβρίων στην Εθνική Οδό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή