Αποχή συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους έως τις 8 Ιανουαρίου

Αποχή συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους έως τις 8 Ιανουαρίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπογράφονται συμβόλαια μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου καθώς οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση τους, που πραγματοποιήθηκε παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 31 του μήνα, να απέχουν από την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους, διότι αντιδρούν, όπως αναφέρεται και στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, για  πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που  ενώ τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τους υπαλλήλους ΔΟΥ (εφορίες), παράλληα τους απειλούν με εξοντικά πρόστιμα, χωρίς οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να έχουν οργανώσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό πλαίσιο για να εκτελέσουν οι συμβολαιογράφοι τα νέα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Οπως τονίστηκε στη γενική τους συνέλευση, οι συμβολαιογράφοι δεν αντιδρούν στο να αναλάβουν την υποβολή ηλεκτρονικά των δηλώσεων, όμως απαιτούν να υπάρξει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο που να επιτρέπει στην πράξη την άσκηση αυτών των καθηκόντων με ασφάλεια για τις συναλλαγές, τον πολίτη και το δημόσιο.

Για τον λόγο αυτό οι συμβολαιογράφοι ζητούν αναστολή του νόμου και άμεσα διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με το αρμόδιο υπουργείο (Οικονομικών).

Η απόφαση των συμβολαιογράφων της Αθήνας, Πειραιά και λοιπά υπήρξε ομόφωνη ενώ οι συμβολαιογράφοι μαζικά συμμετείχαν στη συνέλευση τους παρά το ότι ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς, και παρά το ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου τους δεν επιθυμούσε την πραγματοποίηση της συνέλευσης με σειρά μεθοδεύσεων, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Ρούσκας αποχώρησε.

Αναλυτικά η απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή