Επιμένει η κακοκαιρία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές Αττικής, Στ. Ελλάδας

Επιμένει η κακοκαιρία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές Αττικής, Στ. Ελλάδας

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε, χθες, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τις δημοτικές ενότητες Βιλίων, Ερυθρών και Οινόης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας της Περιφέρειας Αττικής και τις Κοινότητες Καρύστου, Αετού και Καλυβίων του Δήμου Καρύστου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην πρώτη περίπτωση, η απόφαση σχετίζεται με την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις ισχυρές χιονοπτώσεις και τον παγετό που εκδηλώθηκαν την 29η Δεκεμβρίου, ενώ στη δεύτερη για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της 30ής Δεκεμβρίου.

Ο Αγιος Νεκτάριος στα Βίλια διήνυσε, χθες, την τέταρτη συνεχόμενη μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οπως κατήγγειλε ο κοινοτάρχης Βιλίων Κωνσταντίνος Μακρυνόρης (Open), την Πρωτοχρονιά ο στρατός απεγκλώβισε από τον οικισμό τρία άτομα που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, ωστόσο περίπου τέσσερις οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες στον Αγιο Νεκτάριο υπό δύσκολες συνθήκες. «Δεν μπορεί αυτός ο οικισμός να μην έχει για τέσσερις μέρες ρεύμα. Θα πεθάνουν οι άνθρωποι, δεν έχουν φωτιά, δεν έχουν τρόφιμα. Χθες κινδύνευαν τρία άτομα, ήρθε τα πήρε ο στρατός και οι υπόλοιποι παρέμειναν. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή. Γι’ αυτό είπαμε ότι πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος», τόνισε ο κ. Μακρυνόρης, σημειώνοντας επίσης ότι τα Βίλια έμειναν χθες και χωρίς νερό λόγω βλάβης κολόνας της ΔΕΗ. «Δεν μπορεί 54 χιλιόμετρα από την Αττική να περνάει ο κόσμος τέτοιες συμφορές. Οι κάτοικοι που έχουν προβλήματα υγείας κινδυνεύουν, δεν μπορεί κανείς να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση».

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας δήλωνε αδυναμία να αντεπεξέλθει στην κατάσταση, ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στη διαδικασία εκχιονισμού των δρόμων στις πληγείσες περιοχές. Πράγματι, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια έστειλε στην περιοχή επτά εκχιονιστικά μηχανήματα για τον περαιτέρω καθαρισμό των δρόμων κυρίως εντός του αστικού ιστού.

Στο μεταξύ, στην Κύμη, τμήμα του οδοστρώματος υπέστη χθες καθίζηση, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από ένα μόνο ρεύμα. Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας τοποθέτησε στο σημείο σήμανση και φανάρια για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, απαγορεύοντας σε βαριά οχήματα τη διέλευση. Νωρίτερα, κατολίσθηση είχε σημειωθεί στην επαρχιακή οδό Λίμνης -Αιδηψού με βράχους να έχουν καλύψει το οδόστρωμα.

Στην Κρήτη

Προβλήματα καταγράφηκαν χθες και στην Κρήτη λόγω χιονοπτώσεων. Εντονα ήταν τα φαινόμενα στις ορεινές περιοχές του Θερίσου, στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμειών, καθώς και στις περιοχές Καράνου, Ορθούνι, Μεσαύλιας και Κακόπετρου του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου, όπου οι Αρχές κάλεσαν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στον Δήμο Σφακίων και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κράπη – Ασκύφου, λόγω σχηματισμού πάγου στο οδόστρωμα.

Στο μεταξύ για νέο, σφοδρό, κύμα κακοκαιρίας κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι. Συγκεκριμένα, ένα νέο ψυχρό μέτωπο που θα φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και για τις επόμενες ημέρες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή