ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – Πότε θα λειτουργήσει ρωτούν και οι γιατροί

Την άμεση λειτουργία του νέου νοσοκομείου του Χαϊδαρίου και μάλιστα ως νοσοκομείο του ΕΣΥ και όχι Πανεπιστημιακό, ζητάει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά. Οπως αναφέρεται σε χθεσινή της ανακοίνωση, «είναι πολυτέλεια να υπάρχει ένα τέτοιο νοσοκομείο στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας που υστερούν σημαντικά σε υγειονομική κάλυψη, και να μην στελεχώνεται για να λειτουργήσει».

ΜΗΤΕΡΑ ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ

Καθοριστική απόφαση

Εντός δύο εβδομάδων θα αποφασιστεί οριστικά η τύχη των τεσσάρων παιδιών της Σοφίας Στογιάννη, η οποία, εξέδιδε την 13χρονη κόρη της. Χθες, πάντως, κατά τη συζήτηση της κύριας αίτησης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για λήψη ασφαλιστικών μέτρων, κρίθηκε ότι η Στογιάννη δεν είναι ικανή να φροντίσει τα παιδιά της. Με προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας, η επιμέλεια των παιδιών είχε αφαιρεθεί από τη Στογιάννη και είχε ανατεθεί στο Ιδρυμα «Αγιος Γεώργιος» της Παιδόπολης Καβάλας.

ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ 13ΧΡΟΝΗΣ

Απολογείται ο καθηγητής

Ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου, ο 50χρονος καθηγητής Γεωλογίας Σάββας Χαραλαμπίδης, ο οποίος φέρεται ότι ασέλγησε σε βάρος 13χρονης μαθήτριας. Από την ιατροδικαστική έκθεση δεν βρέθηκαν ίχνη κακοποίησης, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

Πρόβλημα με τη ΔΕΗ

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους κατοίκους της Πάτμου, καθώς από την 1η Νοεμβρίου έχουν κλείσει τα γραφεία της ΔΕΗ στο νησί, γιατί ο ένας υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε και ο άλλος βρίσκεται στην Αθήνα για λόγους υγείας. Επιπλέον, δεν μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν καινούργιες κατοικίες και καταστήματα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Νεκρός ένας 70χρονος

Πάλεψε με τις φλόγες, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε. O 70χρονος Βενέδικτος Στεφανής, κατοικούσε μόνος σε μονοκατοικία της οδού Μοσχονησίων 70 στη Νίκαια. Νωρίς χθες το πρωί, ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι του, πιθανότατα από τη σόμπα που χρησιμοποιούσε. O 70χρονος, που είχε κινητικά προβλήματα, προσπάθησε να βγει έξω, αλλά δεν τα κατάφερε και πέθανε από ασφυξία.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ταξίδι σε παιδικές βάρκες

Τρεις παιδικές πλαστικές βάρκες χρησιμοποίησαν 12 Αφγανοί προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν από την Τουρκία στην περιοχή Καρφά Χίου. Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν νωρίς χθες το πρωί από άνδρες του Λιμενικού.

ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Κυκλοφορεί νέο φάρμακο

Νέο φάρμακο με υψηλή αποτελεσματικότητα επιστρατεύουν οι γιατροί στον αγώνα κατά της επιληψίας, από την οποία βασανίζεται περίπου το 1% του πληθυσμού. Πρόκειται για το φάρμακο λεβετιρασετάμη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας και το οποίο προσφέρει σημαντική μείωση της εκδήλωσης επιληπτικών κρίσεων ή και απαλλαγή από αυτές, ακόμα και σε ασθενείς με ανθεκτική εστιακή επιληψία.