Το πρώτο εργαστήριο shisha στην Αθήνα

Το πρώτο εργαστήριο shisha στην Αθήνα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παρασκευαστήριο που τροφοδοτούσε με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, γνωστή και ως shisha, την πιάτσα της ΑΣΟΕΕ εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Συνεχίζοντας την έρευνα που, τον περασμένο Οκτώβριο, τους οδήγησε στο ερειπωμένο ακίνητο – κρυψώνα ναρκωτικών της οδού Αντωνιάδου, τα στελέχη της Ασφάλειας βρήκαν σε διαμέρισμα της οδού Κοδριγκτώνος 40 το εργαστήριο όπου γινόταν η παρασκευή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Είναι η πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της χώρας που αστυνομικοί της Δίωξης εντοπίζουν παρόμοιο παρασκευαστήριο στην Αττική και στην Ελλάδα γενικότερα. Υπό τον φόβο, μάλιστα, να εκτεθούν σε άγνωστες και επικίνδυνες για την υγεία χημικές ουσίες, τα στελέχη της υπηρεσίας που πήραν μέρος στην επιχείρηση –το πρωί της 7ης Ιανουαρίου– φόρεσαν ειδικές στολές χημικής προστασίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ιράν και μια γυναίκα από τη Ρουμανία. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν 3,5 κιλά κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), τρία δοχεία με υγρό και 50 γραμμάρια σκόνη άγνωστης χημικής σύνθεσης, εξοπλισμός εργαστηρίου, 60 χάπια μεθαδόνης, κινητά τηλέφωνα κ.ά. Βρέθηκαν ακόμη 41 γνήσια ελληνικά και ξένα διαβατήρια για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή, που, όπως εκτιμάται, θα διετίθεντο σε παράτυπους μετανάστες προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Στα μέσα Οκτωβρίου, αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει έφοδο σε εγκαταλελειμμένο ακίνητο στη συμβολή της οδού Αντωνιάδου με την Πατησίων και εντόπισαν στο εσωτερικό του σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, ανάμεσα στα οποία και 221 συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού βάρους 531 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η προέλευση του shisha ήταν το παρασκευαστήριο της οδού Κοδριγκτώνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή