Ανδρας πυροβόλησε τις εικόνες σε παρεκκλήσια της Θάσου

Ανδρας πυροβόλησε τις εικόνες σε παρεκκλήσια της Θάσου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να τοποθετήσει κλειδαριές σε όλα τα παρεκκλήσια της Θάσου αποφάσισε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου (ΦΝΘ), μετά τον πρωτοφανή βανδαλισμό ανήμερα των Θεοφανείων στις εικόνες δυο παρεκκλησίων έξω από την πρωτεύουσα του νησιού, τον Λιμένα.

Κάτοικοι του νησιού, που την ημέρα των Θεοφανείων είχαν επισκεφθεί τα παρεκκλήσια της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Βασιλείου, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι εικόνες της Παναγίας και του Χριστού είχαν δεχθεί πυροβολισμούς.

Δυο μέρες μετά το πρωτόγνωρο γεγονός, που αναστάτωσε την κοινωνία του νησιού, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν τον δράστη.

Πρόκειται για ένα νεαρό άντρα, μόνιμο κάτοικο της Θάσου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ο οποίος πυροβόλησε τις εικόνες με αεροβόλο όπλο.

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου εκφράζει τη θλίψη της για το γεγονός και ταυτόχρονα καταδικάζει την πράξη του νεαρού άντρα σημειώνοντας ότι ο πυροβολισμός των εικόνων «δεν οφείλεται σε κάποια εκδήλωση μίσους εναντίον της χριστιανικής μας θρησκείας ή χλευασμού των ιερών μας, αλλά βασίσθηκε στην ασεβή και άπρεπη συμπεριφορά ενός ατόμου, που έχει ανάγκη από ψυχολογική και ιατρική στήριξη και θεραπεία. Η πράξη αυτή ήταν καθαρά μια κίνηση παράλογη και αψυχολόγητη, και οφείλεται στο δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και στη μη ομαλή εφηβική ανάπτυξη του δράστη».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι με απόφαση του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου, αποφασίζεται να μπουν κλειδαριές σε όλα τα παρεκκλήσια του νησιού και όσοι θέλουν να τα επισκεφθούν να έρχονται πρώτα σε συνεννόηση με τους εφημέριους των ενοριών όπου υπάγονται τα παρεκκλήσια για να τους ανοίξουν, προκειμένου όπως αναφέρεται «να διαφυλαχθούν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή