Οσοι δεν έχουν «μέσον» δίνουν… «φακελάκι»

Οσοι δεν έχουν «μέσον» δίνουν… «φακελάκι»

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τι σκέπτεται ο πολίτης κάθε φορά που ακούει ότι κατατίθεται ο νέος προϋπολογισμός»; Το 43,1% απάντησε «κάθε πέρυσι και καλύτερα», το 37,4% «έτσι κι αλλιώς δεν θ’ αλλάξει τίποτε για μας» και μόνο το 16,5% «τα πράγματα στην οικονομία σιγά σιγά στρώνουν»… H έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής της NET «Οι πρωταγωνιστές» από την εταιρεία Kappa Research και, ασφαλώς, οι απαντήσεις των πολιτών στα ποικίλα ερωτήματα έχουν ενδιαφέρον. Μαθαίνουμε, για παράδειγμα, ότι το 47,9% ενοχλείται όταν βλέπει έναν πολιτικό να κινείται, συνοδεία μοτοσικλετιστών, σε μποτιλιαρισμένους δρόμους αλλά το 30,3% «το θεωρεί φυσιολογικό». Ακόμη, βλέπουμε ότι το 65,7% των ερωτηθέντων, όταν πέσει… επάνω σε σχισμένες σακούλες σκουπιδιών, δεν τα βάζει με τον δήμαρχο, αλλά το θεωρεί «ευθύνη ασυνείδητων πολιτών που το έκαναν». Το 33,1%, όταν έχει κάνει δεκα κύκλους και δεν βρίσκει να παρκάρει, τα βάζει με το κράτος «που δεν έχει φτιάξει πάρκινγκ», ενώ το 23,7% σκέπτεται ότι «την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσει τη συγκοινωνία». Οταν περιμένετε το λεωφορείο και διαπιστώνετε, όταν φθάσει, ότι δεν χωράτε, τι κάνετε; Ευτυχώς, μόνο το 3,3% απάντησε ότι «καταγγέλλει το περιστατικό σ’ ένα MME», ενώ το 44,6% κατηγορεί -δικαίως- το κράτος που παρέχει κακές συγκοινωνίες. Τι γίνεται, όμως, όταν ένας δικός μας άνθρωπος πρέπει να μπει επειγόντως στην «εντατική»; E, λοιπόν, το 46,1% ψάχνει να βρει «μέσον», ενώ το 32,6% ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες. A, υπάρχει και το 18,1%, που «μοιράζει φακελάκια όπου χρειαστεί»! Αν εγκλωβιστείτε στον δρόμο από μια διαδήλωση τι σκέπτεστε; Ηταν το ερώτημα στο οποίο το 25% απάντησε ότι ρίχνει τις ευθύνες (και τις κατάρες;) στην κυβέρνηση, ενώ το 35,8% περιμένει καρτερικά να τελειώσει η διαδήλωση. Οσο για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, το 56,9% διαφωνεί ριζικά με το κλείσιμο των εθνικών οδών, αλλά υπάρχει κι ένα 30% που δέχεται τον αποκλεισμό των δρόμων και πιστεύει ότι «χωρίς πίεση δεν γίνεται τίποτα»!

«Επισκέψεις», δηλώσεις και προετοιμασίες κινητοποιήσεων ενώ πλησιάζει η μεγάλη μέρα (Δευτέρα) που θα ανακοινωθεί η τιμή προϊόντος για τους παραγωγούς βάμβακος. O κ. K. Λαλιώτης επισκέφθηκε, εθιμοτυπικά μεν, την κατάλληλη στιγμή δε, τα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ της κορυφαίας Συνεταιριστικής Οργάνωσης των αγροτών, ο ΣΥδήλωσε ότι συμπαρίσταται στους τρόπους δράσης που θα επιλέξουν οι αγρότες και οι τελευταίοι κρατούν ζεστές τις μηχανές των τρακτέρ ώς τη Δευτέρα. O γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «θα έχουμε την καλύτερη δυνατή τιμή και άρα θα υπάρχει αίσιο τέλος για τις κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών». Αντίθετα χαρακτήρισε το συλλαλητήριο για τον καπνό στη Θεσσαλονίκη «επιτυχημένη αγωνιστική εκδήλωση των Ελλήνων αγροτών που βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες». H συνάντηση, στην οποία επίσης παραβρέθηκαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, χαρακτηρίστηκε από όλους επιτυχής χωρίς όμως να έχει και κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα πέραν των συνηθισμένων ευχολογίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή