Υπόθεση Novartis: 28 νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής

Υπόθεση Novartis: 28 νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίκοσι οκτώ νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Ελβετία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς με την έναρξη του νέου έτους, προκειμένου να λάβει λεπτομερή στοιχεία για τις τιμολογήσεις στις χώρες αυτές, συγκεκριμένων σκευασμάτων της εταιρείας, για τα οποία και εδώ γίνεται έρευνα για την τιμολόγησή τους.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αιτήματα, με αντικείμενο τα στοιχεία τιμολόγησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αριθμούν τα 28, ενώ στο παρελθόν και κατά τη μακρά πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση της Novartis, συνολικά έχουν αποσταλεί 50 αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για λογαριασμούς που αφορούν στην εταιρεία ή σε ελεγχόμενα πρόσωπα.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τα πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία η υπόθεση είναι ακόμα ανοικτή, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δεν έχει ακόμα καταλήξει σε κάποια απόφαση, καθώς περιμένει στοιχεία από δικαστικές συνδρομές, αλλά και πορίσματα, που είναι κατά την κρίση της είναι απαραίτητα την αξιολόγηση της όλης υπόθεσης.

Οι δύο πολιτικοί για τους οποίους η υπόθεση ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί είναι ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος και γνωστός πολιτικός, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή