Κινητοποιήσεις ενάντια στη δημιουργία δομών

Κινητοποιήσεις ενάντια στη δημιουργία δομών

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στη δημιουργία νέων δομών προσφύγων και μεταναστών προσανατολίζονται οι Δήμοι Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις 22 και 23 Ιανουαρίου και με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να κάνει λόγο για αδράνεια από πλευράς κυβέρνησης σε σχέση με το μεταναστευτικό. Αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, ο οποίος δήλωσε κλινήρης διά του αντιπροσώπου του, ενώ παρόντες και μέσω τηλεδιάσκεψης μίλησαν οι δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου, Χίου και Σάμου, συντασσόμενοι με τις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, το πλαίσιο των δράσεων, το οποίο προτείνεται στα δημοτικά συμβούλια και στους φορείς προς ψήφιση είναι το εξής:

1. Γενική κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμένων της Περιφέρειας Β.Α.

2. Διερεύνση δυνατότητας κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

3. Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

4. Υποβολή με τη συνεργασία του δικηγορικού συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.

Σε εξέλιξη την ίδια ώρα βρισκόταν η εκδήλωση κοπής της πίτας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή της Ν.Δ., Χαράλαμπου Αθανασίου. «Τα προβλήματα λύνονται με παρουσίες και όχι με απουσίες» σχολίασε σχετικά με την αποχή μερίδας φορέων κατά την ομιλία του ο υπουργός.

Από την άλλη, όσοι φορείς παρέστησαν και στην εκδήλωση αλλά και στη σύσκεψη τα «άκουσαν» από μερίδα αιρετών, αναδεικνύοντας την εσωκομματική κόντρα που έχει ξεσπάσει τοπικά στη Νέα Δημοκρατία.

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου «ενάντια στη νέα υπερδομή και στη μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος επεσήμανε ότι συντάσσεται με την Περιφέρεια, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Πανουράκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι δεν τηρήθηκε η εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για μαζική αποσυμφόρηση των νησιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή