«Στο εδώλιο θα έπρεπε να κάθονται οι γονείς τους»

«Στο εδώλιο θα έπρεπε να κάθονται οι γονείς τους»

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δίκη για τη στυγερή δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο γιατί διαπράχθηκε με αποτρόπαιο τρόπο από συνομηλίκους της, είχε χθες την εναρκτήρια ημέρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, προκαλώντας οργή και θλίψη για την ακραία βία δύο νέων παιδιών, τις σαδιστικές τους τάσεις, αλλά και για τη στάση των οικογενειών τους –ειδικά του ενός–  που, ενώ γνώριζαν την επιθετικότητα των παιδιών τους, δεν πήραν κανένα μέτρο.

Η τραγική μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μία γυναίκα της ελληνικής επαρχίας με ήθος και σεμνότητα, συγκλονισμένη και ψυχικά διαλυμένη, κατέθεσε στη δίκη της κόρης της που βρήκε μαρτυρικό θάνατο, αφού πρώτα βιάστηκε, κακοποιήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και ζωντανή πετάχθηκε στη θάλασσα για να χάσει τελικά τη ζωή της από πνιγμό. Η Κούλα Αρμουτίδου υποβασταζόμενη ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο εμφανώς σε ταραγμένη ψυχική διάθεση.

Το απόσπασμα της κατάθεσής της καταγράφει τον χαρακτήρα της άτυχης φοιτήτριας, που βρέθηκε στη Ρόδο για σπουδές ανύποπτη και με την αφέλεια της ηλικίας της, αλλά και τον δολοφονικό σκοπό των κατηγορουμένων. Ενός παιδιού από τη Ρόδο που είχε εκδηλώσει πολλές φορές παραβατική συμπεριφορά και ενός αλλοδαπού, αλβανικής καταγωγής, που μαζί διέπραξαν τον βιασμό και τον αποτρόπαιο φόνο.

«Είναι τέρατα»

«Η Ελένη, είπε η μητέρα της, ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Δοτική, με αγάπη προς τον πλησίον. Ηταν παιδί της προσφοράς. Δεν είχε παρουσιάσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Είμαι πρόσφυγας 3ης γενιάς και εμείς στον ανθρώπινο πόνο δίνουμε την ψυχή μας. Ετσι είχα κάνει την Ελένη. Το παιδί μου το σάπισαν στο ξύλο στη διαδρομή προς το εξοχικό του Ροδίτη. Πήγαιναν και άλλα κορίτσια εκεί, στο άντρο της ακολασίας. Τους έδειχναν πορνό και τους ζητούσαν να κάνουν τα ίδια. Ηταν καμένα χαρτιά και οι δύο. Αυτό το λένε όλοι οι Ροδίτες. Ο Ελληνας είχε παραβατική συμπεριφορά. Είχαν όμως τα χρήματα και του άλλαζαν σχολεία. Ο Αλβανός είχε μπει στο προφίλ του παιδιού μου και τη στοχοποίησε. Πήγε με τη θέλησή της; Πού; Στο άντρο της ακολασίας; Οι μάγκες αυτοί μόνο έτσι αποκτούσαν αξία, κάνοντας ό,τι έκαναν. Είναι τέρατα. Τα αίματα του παιδιού μου έσταζαν από τα ταβάνια και τα πλακάκια. Αυτά τα καρκινώματα της ροδίτικης κοινωνίας τι απολογία θα δώσουν στον Θεό και ντην κοινωνία; Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή έχουν ούτε καρδιά, είναι τέρατα».

Λίγο νωρίτερα, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έχει γίνει σύμβολο θύματος ακραίας και απρόκλητης βίας, σκιαγράφησε τις ευθύνες των γονιών του νεαρού από τη Ρόδο, στο σπίτι του οποίου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.

«Οταν μας πήραν», είπε ο τραγικός πατέρας, «από το αστυνομικό τμήμα και μας έδειξαν φωτογραφία της με το τατουάζ, δεν ήθελα να το πιστέψω. Μετά μας έδειξαν μια άλλη αποτρόπαια φωτογραφία της… Κανένας γονιός να μη ζήσει αυτά που βίωσα εγώ. Δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο, πήγε ο αδελφός μου… Στις 30 Νοεμβρίου μας ενημέρωσαν ποιοι το έκαναν. Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε να μαζέψουμε τα πράγματα από το σπίτι της Ελένης. Το πλυντήριό της ήταν ανοιχτό, αυτό δείχνει ότι είχε σκοπό να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι. Με ποτάμια τα δάκρυα μάζευα τα πράγματα του παιδιού μου… Το λάθος μας ίσως ήταν ότι δεν μεγαλώσαμε την κόρη μας με καχυποψία. Στο εδώλιο θα έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων. Δεν έκαναν τίποτα, ενώ γνώριζαν για την επιθετικότητα των παιδιών τους. Αν δεν ήταν η κόρη μου, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της Ελένης μου… Δεν μας έγινε ποτέ κανένα τηλέφωνο από κανένα για να μας ζητήσουν συγγνώμη».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, επίσης, επέρριψε ευθύνες στους γονείς κυρίως του κατηγορουμένου από τη Ρόδο (ελληνικής καταγωγής) λέγοντας ότι μετά τον φόνο απευθύνθηκε στο πατέρα του και ζήτησε βοήθεια, ενώ πρόσθεσε ότι στο σπίτι που διαπράχθηκε το φονικό, έμενε η γιαγιά του στον κάτω όροφο, άκουσε τα πάντα αλλά κάλυψε τον εγγονό της. Η δίκη συνεχίζεται στις 28 του μηνός με καταθέσεις άλλων μαρτύρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή