Τιμή στα 100 χρόνια της «Κ»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη βραδιά για την «Καθημερινή» χθες, καθώς το Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση απένειμε στην εφημερίδα τιμητική διάκριση «για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της, παρέχοντας έγκυρη και έγκριτη δημοσιογραφία, με σημαντική προσφορά στο έθνος, στην κοινωνία και στην προαγωγή του πολιτισμού». Το βραβείο παρέλαβαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς και η δημοσιογράφος Μαρία Κατσουνάκη. Νωρίτερα, στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Πάνος Καραγιάννης είχε τονίσει ότι η «Κ» «αποτελεί διαχρονικά πυλώνα δημοκρατίας και εθνικών οραμάτων».

Τιμή στα 100 χρόνια της «Κ»-1

Το βραβείο της «Κ» παρέλαβαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς και η δημοσιογράφος Μαρία Κατσουνάκη. 

Το Ιδρυμα Μπότση τίμησε χθες τη δημοσιογραφική μας οικογένεια απονέμοντας και το βραβείο «Πάνος Σόμπολος» στη δημοσιογράφο της «Κ» και του ΣΚΑΪ Ιωάννα Μάνδρου «για την αντικειμενική και επιτυχή κάλυψη του δικαστικού ρεπορτάζ και την πιστή τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Τιμή στα 100 χρόνια της «Κ»-2

Η Ιωάννα Μάνδρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιρλανδία για διήμερη επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του Μάικλ Ν. Χίγκινς, απένειμε χθες το βραβείο Μπότση και στη συνάδελφο του αθλητικού τμήματος της «Κ» Σπυριδούλα Σπανέα για τις δημοσιογραφικές της έρευνες για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό και τις συνεντεύξεις της με προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού. Με το βραβείο Μπότση τιμήθηκαν επίσης ο Αγγελος Αθανασόπουλος για τη δημοσιογραφική του πορεία ως διπλωματικός συντάκτης στο «Βήμα», η Ελένη Μπιλιάλη, για τη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φωτεινά Μονοπάτια» στην ΕΡΤ2, η Κάτια Μακρή, για την επιτυχή πορεία της στο πολιτικό ρεπορτάζ και η Νίκη Λυμπεράκη για την αντικειμενική, δεοντολογικά ορθή και με πληρότητα παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Τιμή στα 100 χρόνια της «Κ»-3

Η Σπυριδούλα Σπανέα.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν, μεταξύ άλλων, στους Γιάννη Πευκιανάκη για την πορεία του στο πολιτικό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, στον Γιώργο Μασσαβέτα, για το πολιτικό του σχόλιο, στην Εύα Νικολαΐδου για τα 40 χρόνια ευδόκιμης πορείας στη δημοσιογραφία και στον Γιάννη Κοτσιφό για την συμβολή του στην υπεράσπιση του δημοσιογραφικού έργου. Το βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ απονεμήθηκε στην Ελενα Βαρίνου και οικονομικού ρεπορτάζ στους Πάνο Κακούρη και Αλ. Λιδωρίκη, Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Μαριλένα Κατσίμη και Πιέρρο Τζανετάκο, περιφερειακού ρεπορτάζ στη Θώμη Παληού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή