Απελευθερώθηκαν οι πέντε Ελληνες ναυτικοί που είχαν απαχθεί στο Καμερούν

Απελευθερώθηκαν οι πέντε Ελληνες ναυτικοί που είχαν απαχθεί στο Καμερούν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πέντε Ελλήνων ναυτικών που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν, ύστερα από ένοπλη επίθεση πειρατών στο υπό ελληνική σημαία τάνκερ "Happy Lady", τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με ανάρτηση του στο Facebook, ανακοίνωσε ότι οι 5  ναυτικοί – ο 45χρονος πλοίαρχος , ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών – απελευθερώθηκαν.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους αναφέρει ο Γ. Πλακιωτάκης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας, σε ανακοίνωση του: «Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων απελευθερώθηκαν οι οκτώ απαχθέντες ναυτικοί, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, μέλη του πληρώματος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου HAPPY LADY, που είχε δεχθεί επίθεση από ένοπλους πειρατές στις 31/12/2019 ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι «LIMBOH» του Καμερούν. Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους σε ασφαλή τοποθεσία. Μετά τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις με μέριμνα της εταιρείας θα επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή