Λέιζερ – ραντάρ καταργούν γυαλιά και φακούς επαφής

Λέιζερ – ραντάρ καταργούν γυαλιά και φακούς επαφής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πρωτοποριακή μέθοδο που ονομάζεται Lasic και η οποία επιστρατεύει ειδικό σύστημα λέιζερ – ραντάρ επιστρατεύουν οι οφθαλμίατροι προκειμένου να διορθώσουν συχνές παθήσεις των ματιών όπως μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό, που αναγκάζουν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να χρησιμοποιεί γυαλιά ή φακούς επαφής.

Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι στη χώρα μας το ένα τέταρτο του πληθυσμού (2,5 εκατομμύρια Ελληνες) έχει μυωπία και περίπου 1,5 εκατομμύριο εμφανίζει υπερμετρωπία. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, ειδικοί οφθαλμίατροι παρουσίασαν τη μέθοδο Lasik, με την οποία ο οφθαλμίατρος σμιλεύει τον κερατοειδή του ματιού χρησιμοποιώντας το λέιζερ, με αποτέλεσμα οι εικόνες να εστιάζονται πιο καθαρά.

Διαρκεί μόνο δέκα λεπτά

Με τη μικρή αλλαγή της κυρτότητας του κερατοειδούς αντιμετωπίζεται μυωπία έως 8 και 10 βαθμών, υπερμετρωπία και αστιγματισμός.

Και με τη χρήση ενός συστήματος ραντάρ η σμίλευση πραγματοποιείται στο ακριβές και προκαθορισμένο σημείο του κερατοειδούς, καθώς η νέα τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις του ματιού 4.000 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Η επέμβαση διαρκεί δέκα λεπτά για το κάθε μάτι, γίνεται με τοπικές αναισθητικές σταγόνες και είναι ανώδυνη. H αποκατάσταση της όρασης είναι γρήγορη και βλέπει κανείς καθαρά από την επομένη της επέμβασης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να υποβληθεί κάποιος σε Lasik, πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να έχει σταθερούς βαθμούς μυωπίας ή υπερμετρωπίας για ένα τουλάχιστον χρόνο και γενικά καλή υγεία ματιών. Και φυσικά, πριν από την επέμβαση γίνεται λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος για να διαπιστωθεί ότι το Lasik είναι η σωστή επιλογή για το κάθε περιστατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή