Ξυλοδαρμός Αλβανών από αστυνομικούς

Ξυλοδαρμός Αλβανών από αστυνομικούς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κρούσμα χρήσης βίας από αστυνομικούς εις βάρος Αλβανών. Το τελευταίο περιστατικό, για το οποίο έχει ήδη διαταχθεί διοικητική έρευνα, σημειώθηκε προχθές το πρωί, στον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Θύματα δύο Αλβανοί, που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και εργάζονταν σε ελαιώνα της περιοχής. Δράστες δύο αστυνομικοί των MAT, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, και μαζί με ομάδα κατοίκων είχαν πάει για κυνήγι. Οι δύο Αλβανοί εργάτες, ενοχλημένοι από τους διαρκείς πυροβολισμούς, και… διαβλέποντας τον κίνδυνο να τραυματιστούν, έκαναν παρατήρηση στην ομάδα των κυνηγών.

Οπως αποδείχθηκε, όμως, οι δύο αστυνομικοί, Γεώργιος Μπέρδος και Δημήτριος Γκουτσέλης, δεν ήταν συνηθισμένοι να δέχονται υποδείξεις. Αντί, λοιπόν, για απάντηση, επιτέθηκαν στους δύο εργάτες και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν, με αποτέλεσμα οι Αλβανοί να τραυματιστούν και να μεταβούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα, υπέβαλαν μήνυση εις βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι συνελήφθησαν και, με τη σειρά τους, μήνυσαν για εξύβριση και απειλή τους δύο Αλβανούς. Στο θέμα των συνεχόμενων θλιβερών περιστατικών με πρωταγωνιστές αστυνομικούς παρενέβη, με δήλωσή του, και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι «το υπουργείο ούτε κατανοεί ούτε πρόκειται να ανεχθεί συμπεριφορές αστυνομικών που αντίκεινται σε όσα η αποστολή της ΕΛ.ΑΣ και οι νόμοι επιβάλλουν. H ασφάλεια του πολίτη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι έννοιες ταυτόσημες, άρρηκτα συνυφασμένες με το λειτούργημα του αστυνομικού».

Ζητούν όπλο που δεν σκοτώνει

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ενστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί πρόκειται να λάβουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας αναφέρθηκαν χθες στις μεγάλες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, στις άσχημες εργασιακές συνθήκες και στην απουσία εξειδικευμένης εκπαίδευσης, για να τονίσουν την ανάγκη επίλυσης από την κυβέρνηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του προσωπικού. Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ Δημ. Κυριαζίδης ανέφερε ότι οι αστυνομικοί θέλουν ένα ειδικό νομικό πλαίσιο, που θα καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις θα γίνεται χρήση του όπλου καθώς, όπως είπε, το υπάρχον ισχύει από τη δεκαετία του ’40, ενώ υπενθύμισε αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αστυνομικών που έχει τεθεί το 1992 και αφορά την κατασκευή ενός μη θανατηφόρου όπλου η χρήση του οποίου από αστυνομικό να μη σημαίνει και αφαίρεση ζωής.

Δεκάλογος για πρόληψη ασθενειών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή