ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ OI ΓΙΑΤΡΟΙ TOY IKA – Ξεκινούν πενθήμερη απεργία με αιχμή τους συμβασιούχους

Πενθήμερη προειδοποιητική απεργία ξεκινούν σήμερα οι γιατροί του IKA με τα ίδια αιτήματα που τους είχαν οδηγήσει σε κινητοποιήσεις το καλοκαίρι, όπως είναι η εργασιακή αποκατάσταση και ασφάλιση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του IKA, κ. Ελευθέριος Αθανασόπουλος, παρά τις υποσχέσεις δεν επιλύθηκε κανένα από τα αιτήματά τους, ενώ, αντίθετα, πρόσφατα εξαιρέθηκαν και από τη θεσμοθέτηση του επιδόματος εξομάλυνσης που δόθηκε σε όλους τους άλλους εργαζομένους του ΙΚΑ.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τραγικό τέλος

Απαγχονισμένος βρέθηκε χθες στο αγρόκτημά του στην Μπάφα Ιωαννίνων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργίας του νομού, Δημήτριος Παπαϊωάννου. Την οδύνη του για το θάνατο «ενός ευσυνείδητου ανθρώπου στα 55 του χρόνια» εξέφρασε ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Ευάγγελος Αργύρης, όπως και ο νομάρχης Ιωαννίνων κ. Νίκος Ζαρμπαλάς. O Παπαϊωάννου είχε αναλάβει καθήκοντα μετά την απομάκρυνση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο με τα «οικοπάρκα», στην αποκάλυψη του οποίου είχε συμβάλει.

ΡΙΧΤΕΡ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι σεισμολόγοι καθησυχάζουν

Δεν εμπνέουν ανησυχία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στις 6:21 π.μ. και στις 7:03 π.μ. χθες, μεγέθους 4,8 και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, κοντά στη Γαύδο. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ο δεύτερος σεισμός είναι πιθανότατα ο κύριος, ενώ σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, η σεισμική δραστηριότητα προέρχεται από το ρήγμα κάτω από τη Γαύδο, το οποίο εντάσσεται στη μεγάλη σεισμική ελληνική ζώνη.

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

Το πτώμα βρήκε η σύζυγος

Νεκρός με μία σφαίρα στον κρόταφο από πυροβόλο όπλο βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο 68χρονος Πέτρος Παρθένης. Το πτώμα βρήκε η σύζυγός του έξω από το τροχόσπιτο του καταυλισμού σεισμοπλήκτων όπου διέμεναν, στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Ξυλούρη, στο Μενίδι. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο τροχόσπιτο διαπιστώθηκαν ίχνη έρευνας, κάτι που στρέφει τους αστυνομικούς στο ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας με σκοπό τη ληστεία.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Δολοφονία σε Ι.Χ.

Στον κόσμο της νύχτας αναζητούν οι άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον δράστη της δολοφονίας 35χρονου τραβεστί. Το θύμα βρέθηκε στο πεζοδρόμιο από περαστικούς, λίγο μετά τις 3 π.μ., στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Τσορλίνη, δίπλα στο I.X. αυτοκίνητό του. Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, είχε πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής στο δεξιό ημιθωράκιο.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ KENTPO ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εκκενώθηκε πολυκατοικία

Μεγάλες διαστάσεις «σε χρόνο μηδέν» έλαβε η πυρκαγιά που ξέσπασε, λίγο μετά τις 6 π.μ. χθες, σε κατάστημα πώλησης εργαλείων και χρωμάτων στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Μάγερ, στην πλατεία Βάθης. Ανδρες της Πυροσβεστικής εκκένωσαν προληπτικά την πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το κατάστημα και, περίπου μισή ώρα αργότερα, η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή