Για τις συνθήκες μεταφοράς του Mr. Bitcoin ζητεί να λάβει γνώση η συνήγορός του Ζ. Κωνσταντοπούλου

Για τις συνθήκες μεταφοράς του Mr. Bitcoin ζητεί να λάβει γνώση η συνήγορός του Ζ. Κωνσταντοπούλου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης κατέθεσε η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι συνήγορος του Αλεξάντερ Βίνικ -γνωστού ως Mr. Bitcoin, με την οποία ζητεί «να λάβει γνώση και αντίγραφα όλων των εγγράφων, δυνάμει των οποίων παραγγέλθηκε και εκτελέσθηκε η μεταφορά του κ. Βίνικ στη Γαλλία με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες και ώρες σύνταξης και αποστολής κάθε εγγράφου».

Στην αίτησή της υποστηρίζει ότι ο εντολέας της μεταφέρθηκε στη Γαλλία χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του και χωρίς να του δοθεί δικαίωμα επικοινωνίας με τους συνηγόρους του.

Η κα. Κωνσταντοπούλου λόγο για «παραβιάσεις των δικαιωμάτων, σχετικά με τις συνθήκες μεταφοράς του στη Γαλλία», και προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του 41 ετών Ρώσου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, με την οποία διατάχθηκε η έκδοσή του στη Γαλλία, εν συνεχεία στις ΗΠΑ και τέλος στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή