Μπαράζ αλκοτέστ στην Αττική – Ενας στους δέκα οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Μπαράζ αλκοτέστ στην Αττική – Ενας στους δέκα οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργεί συνεχείς έλεγχους (αλκοτέστ) για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων, προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της γενικότερης επιχείρησης για δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επισυνάπτεται και σχετικός πίνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή