ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον καθηγητή Ορέστη Καλογήρου προτείνει η Ν. Κεραμέως για επικεφαλής του ΔΟΑΤΑΠ

Τον καθηγητή Ορέστη Καλογήρου προτείνει η Ν. Κεραμέως για επικεφαλής του ΔΟΑΤΑΠ

Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Καλογήρου, είναι η πρόταση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη θέση του επικεφαλής του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, ο Ορέστης Καλογήρου έλαβε από το ίδιο πανεπιστήμιο το διδακτορικό του με κρατική υποτροφία. Έχει διατελέσει διευθυντής του Τομέα Εφαρμογών Φυσικής & Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, πρόεδρος της Επιτροπής Εργαστηρίων και της Επιτροπής Σεμιναρίων του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, ενώ σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Μαγνητισμού & Μαγνητικών Υλικών του πανεπιστημίου.

Επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΠΘ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ. Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της υπουργού, κατόπιν ακρόασης του προτεινόμενου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ