Στον έρωτα είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη

Στον έρωτα είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρωταθλητές Ευρώπης» όσον αφορά την συχνότητα των ερωτικών πράξεων ετησίως αναδεικνύονται οι Ελληνες, που κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους ζωής αποκτούν περισσότερους από δέκα συντρόφους ενώ πόλο έλξης για την επιλογή ερωτικού συντρόφου αποτελεί η προσωπικότητα. Ωστόσο η αγαπημένη μας «κοινωνική» είναι η έξοδος με φίλους. Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα της Παγκόσμιας Ερευνας Σεξουαλικής Συμπεριφοράς Durex 2001 που διεξήχθη σε 28 χώρες, και συμμετείχαν 18.500 άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας από 16 έως 55 ετών.

Ειδικότερα, οι Ελληνες επιδίδονται (κατά μέσον όρο) στη σεξουαλική πράξη 117 φορές ετησίως καταλαμβάνοντας έτσι την πρώτη θέση στην Ευρώπη -ακολουθούν… καταϊδρωμένοι οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Τούρκοι- και τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, με τους Αμερικανούς να προηγούνται με 124 φορές ετησίως. Παρά τις εξαιρετικές σεξουαλικές επιδόσεις των Ελλήνων -τουλάχιστον όσον αφορά τη συχνότητα- μόνο το 23% επιλέγει την ερωτική πράξη ως την αγαπημένη του δραστηριότητα, ενώ ένα 35% προτιμάει την παρέα με φίλους. Στον αντίποδα, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί και οι Αγγλοι θεωρούν την ερωτική πράξη ως την «νούμερο ένα» δραστηριότητα.

Εκτός από τη συχνότητα των ερωτικών επαφών ιδιαίτερα υψηλός είναι και ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων που έχουν οι Ελληνες -κατά μέσο όρο περισσότερους από δέκα- κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους ζωής. Ωστόσο ένα ποσοστό 20% έχουν μόνο ένα εραστή. Το μέρος που το 39% των Ελλήνων προτιμά για τα ερωτικά παιχνίδια είναι η παραλία. Ακολουθεί το τζακούζι ή τα λουτρά με 21% και ένα 5%… προτιμά το τραπέζι της κουζίνας, συγκριτικά με το 10% των Ιταλών (στοιχεία από την έρευνα είναι αυτά, να τα κρύψουμε;)

Ως μεγαλύτερο προσόν της αρχικής προσέλκυσης αναδεικνύεται η προσωπικότητα, σύμφωνα άλλωστε με τις προτιμήσεις του 43% των Ελλήνων. Ενα 23% δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνιση, και ένα 11% εντυπωσιάζεται από την αίσθηση του χιούμορ.

Ο φόβος για το έιτζ ή άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων έχει ευαισθητοποιήσει το 74% των Ελλήνων που λαμβάνουν κάποια μέτρα προφύλαξης. Ωστόσο μόνο το 32% χρησιμοποιεί προφυλακτικό στο περιστασιακό σεξ και μόνο το 11% θα ενδιαφερθεί για το σεξουαλικό ιστορικό του συντρόφου του.

Τέλος, η σχολική τάξη και η μητέρα είναι οι κυρίαρχες πηγές πληροφόρησης για τα μυστικά της ερωτικής πράξης με ποσοστά 22% και 21% αντίστοιχα. Αμέσως μετά ακολουθούν οι φίλοι στους οποίους προτιμά να απευθύνεται για πληροφόρηση το 17% των Ελλήνων.

Εξάλλου, μεγαλύτερη απήχηση στους Παστούν ενδέχεται να έχει η «Ομάδα του Πεσαβάρ», με αρχηγό τον Σαγέντ Αχμέντ Γκαϊλανί, προσκείμενο επίσης στον βασιλιά. Υπέρ της Loya Jirga, δηλαδή μιας Εθνοσυνέλευσης αντιπροσωπευτικής όλων των πολιτικών ομάδων του Αφγανιστάν έχει ταχθεί και η Ομάδα της Κύπρου, αυτής που εκπροσωπεί τη διασπορά των σιιτών και υποστηρίζεται από το Ιράν, όπως άλλωστε και οι Χαζάροι σιίτες, που μετέχουν στη Βόρεια Συμμαχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή