Η μαρτυρία του Ελληνα που επέστρεψε από τη Γουχάν στη Γαλλία: «Ηταν επικίνδυνα, θα με κρατήσουν σε καραντίνα»

Η μαρτυρία του Ελληνα που επέστρεψε από τη Γουχάν στη Γαλλία: «Ηταν επικίνδυνα, θα με κρατήσουν σε καραντίνα»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δύο εβδομάδες θα χρειαστεί να παραμείνει στη Γαλλία ο Ελληνας που ταξίδεψε στο αεροσκάφος που μετέφερε 250 Ευρωπαίους πολίτες και το οποίο προσγειώθηκε την Κυριακή σε στρατιωτική βάση στο νότο της χώρας.

Ο Ελληνας, ονόματι Αλεξ Ζαχάρ, που εργάζεται ως καθηγητής Δικαίου του Περιβάλλοντος στη Γουχάν, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ταξίδεψε μαζί με τη γυναίκα του που είναι οκτώ μηνών έγκυος.

«Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα. Καλύτερα αυτό από το να μέναμε στη Γουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου είναι οκτώ μηνών έγκυος, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε τους Ελληνες διπλωμάτες να μας βοηθήσουν θα ήμουν ακόμα εκεί με τη γυναίκα μου η οποία είναι οκτώ μηνών και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», δήλωσε. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή