ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτακτες ανακοινώσεις της Νέας και της Κεντρικής Οδού για την επικείμενη κακοκαιρία

Εκτακτες ανακοινώσεις της Νέας και της Κεντρικής Οδού για την επικείμενη κακοκαιρία

Έκτακτες ανακοινώσεις αναφορικά με την επιδείνωση του καιρού που αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης εξέδωσαν η Νέα και η Κεντρική Οδός, τονίζοντας ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαχείριση των φαινομένων.

Οι δύο εταιρίες συνιστούν στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων φαινομένων. Εντούτοις, αν πρέπει να ταξιδέψουν, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα ακόλουθα: 

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
• Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
• Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουν ότι:

• Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
• Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
• Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Ακόμη, η Νέα και η Κεντρική Οδός συνιστούν στους οδηγούς να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας.

Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306  (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

Τέλος, οι δύο εταιρίες επισημαίνουν ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.