Προανακριτική: Την Πέμπτη η κατάθεση Τσατάνη – Ανωμοτί εξέταση Τουλουπάκη ζητεί το ΚΙΝΑΛ

Προανακριτική: Την Πέμπτη η κατάθεση Τσατάνη – Ανωμοτί εξέταση Τουλουπάκη ζητεί το ΚΙΝΑΛ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη προσέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη, ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κ. Τσατάνη έχει κατηγορήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο της, στην υπόθεση του εκλιπόντα πλέον Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδει.

Η Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει χειριστεί πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως το Βατοπέδι, την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία και έθεσε στο αρχείο, δεχόμενη επικρίσεις για την ενέργειά της αυτή, καθώς και υποθέσεις εξοπλιστικών, έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης το 2016.

Ανωμοτί εξέταση

Σήμερα το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε γραπτό αίτημα προκειμένου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να προσέλθει στην επιτροπή σε ανωμοτί κατάθεση, «διότι έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ. Προκάλεσε όμως την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα. «Ό,τι θέλουμε θα λέμε; Εξοργίζομαι. Η επιτροπή που κάλεσε εδώ τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ως μάρτυρα, σκέφτεται αν θα καλέσει την Εισαγγελέα, ως κατηγορουμένη;», σχολίασε ο βουλευτής.

Την ίδια ώρα και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο να μειωθεί η αξιοπιστία της Ελένη Τουλουπάκη, διότι «υπάρχει ανησυχία» για όσα θα πει, αν τελικά αποφασίσει προσέλθει στην επιτροπή, αντί να περιοριστεί σε υπόμνημα.

Ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Ράνος, πρώην μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Στο παρελθόν έχει αναφερθεί στις στρεβλώσεις στην αγορά του φαρμάκου που στοίχισαν σημαντικά στην Ελλάδα και σε διαμόρφωση των τιμών με την παράκαμψη του νόμου.

Σε βάρος του έχει στραφεί με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σήμερα φέρεται να είπε ότι δεν ανακαλεί όσα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Ρωτήθηκε πάντως αν του ασκήθηκαν πιέσεις από τον κ. Λοβέρδο, όταν ήταν μέλος της Επιτροπής Τιμών, και απάντησε αρνητικά.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή