Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και ισχυρούς ανέμους

Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και ισχυρούς ανέμους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρία ήταν και πέρασε… Αισθητή είναι από χθες το βράδυ η επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ο παγετός. Σε αρκετές περιοχές της χώρας, η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται σήμερα σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Αύριο, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Κεντρική, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι σήμερα και αύριο θα πνέουν ισχυροί βόρειοι, που στο Ιόνιο θα φθάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Την ίδια στιγμή, βροχές και χαλαζοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσουν βαθμιαία το Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παγετός αναμένεται να σημειωθεί αύριο στα ηπειρωτικά. Για την Αττική, προβλέπονται νεφώσεις και βροχές ή χιονόνερο, άνεμοι 7 μποφόρ και θερμοκρασία που θα πέσει στους 8 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Εκτακτες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Νέα και η Κεντρική Οδός, τονίζοντας ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Οι δύο εταιρείες συνιστούν στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων φαινομένων. Αν ωστόσο πρέπει να ταξιδέψουν, θα πρέπει να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή