Δεκτή η προσφυγή της GD Infrastrutture για Ακτιο – Αμβρακία

Δεκτή η προσφυγή της GD Infrastrutture για Ακτιο – Αμβρακία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρχή εξέτασης προδικαστικών προσφυγών έκανε δεκτή την αίτηση της GD Infrastrutture κατά της απόφασης του υπουργείου Υποδομών να ακυρώσει τον διαγωνισμό-σκούπα για τον οδικό άξονα Ακτιο – Αμβρακία. Με την εξέλιξη αυτή η εταιρεία πέτυχε να «παγώσει» έστω προσωρινά τα σχέδια του υπουργείου να προκηρύξει εντός διμήνου νέο διαγωνισμό, αντί να αναθέσει το έργο στον πρώτο επιλαχόντα δηλαδή την ιταλική εταιρεία. Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στην «κόντρα» υπουργείου-GD Infrastrutture, η οποία ξεκίνησε από την υπόθεση του άξονα Πάτρας – Πύργου.

Το χρονικό

Ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, δημοπρατήθηκε τον Μάιο του 2018 και τον Οκτώβριο ανέδειξε ως προσωρινό μειοδότη την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ- ΤΕΡΝΑ. Η GD Infrastrutture κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο τμήμα αναστολών του ΣτΕ κατά της απόφασης, η οποία έγινε δεκτή. Μετά το «πάγωμα» του διαγωνισμού, η ιταλική εταιρεία κατέθεσε προσφυγή η οποία δικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο (η απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί). Το υπουργείο Υποδομών ζήτησε την παράταση της ισχύος των εγγυητικών επιστολών έως το τέλος του έτους. Κατόπιν στις 9 Ιανουαρίου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι ματαιώνει τα αποτελέσματα της διαδικασίας ανάθεσης του έργου, με σκοπό να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό και 12 ημέρες αργότερα η ιταλική εταιρεία προσέφυγε στην ΑΕΠΠ, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Η προσφυγή της εταιρείας στην ΑΕΠΠ θα εξεταστεί σε λίγες ημέρες, στις 13 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή