Δημοτικό σχολείο έμεινε με τους μισούς μαθητές λόγω… ιώσεων

Δημοτικό σχολείο έμεινε με τους μισούς μαθητές λόγω… ιώσεων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστό θα παραμείνει αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως κατέστησε σαφές ο δήμος με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι.

Τα μαθήματα θα διακοπούν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της έξαρσης των εποχικών ιώσεων, αφού, όπως επισημαίνεται, από τα 214 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, απουσιάζουν λόγω ιώσεων 113.

«Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, έχοντας επίγνωση των ιδιαίτερων συνθηκών, προέβη στην ανωτέρω απόφαση για προληπτικούς λόγους, καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο παρατηρήθηκε σημαντικός αριθμός απόντων μαθητών και ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο όπως ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης για την προστασία των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την έξαρση των εποχικών ιώσεων συστήνεται σε όλους τους γονείς όπως οι μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης να παραμένουν στην οικία τους, για την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης αυτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή