Καθηγητές και μαθητές από το ΕΠΑΛ Γρεβενών δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Καθηγητές και μαθητές από το ΕΠΑΛ Γρεβενών δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαχρονική θυσιαστική προσφορά της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, στο Φανάρι, όμιλο καθηγητών και μαθητών από το ΕΠΑΛ Γρεβενών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου και των βοηθών Επισκόπων αυτού.

«Το να έρχεται κάποιος στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι εκδρομή, έστω και επιμορφωτική, εκπαιδευτική εκδρομή, ούτε τουριστική επίσκεψις, αλλά είναι ένα προσκύνημα», είπε ο Παναγιώτατος απευθυνόμενος, ιδιαιτέρως, προς τους μαθητές, και πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι μόλις είχε επιστρέψει από το ταξίδι του στο Abu Dhabi δεν θα μπορούσε να μην τους συναντήσει, καθότι το Πατριαρχείο πάντοτε μεριμνά και ενδιαφέρεται για τη νεολαία που αποτελεί το μέλλον, αλλά και διότι οι συγκεκριμένοι μαθητές προέρχονται από μία πολύ αγαπητή Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

«Η Κωνσταντινούπολη είναι η πνευματική μήτρα του Γένους μας, εδώ είναι η κιβωτός μέσα εις την οποία φυλάσσονται τα ιερά και τα όσια του Γένους μας», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης στην ομιλία του.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το Πατριαρχείο, κατά τη διάρκεια της μακραίωνης διακονίας του στην Πόλη, αγωνίζεται, «πότε υπό καλύτερες και πότε υπό χειρότερες [και] πολλές φορές δυσβάσταχτες συνθήκες, αλλά κάνουμε υπομονή ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες και προχωρούμε».

Με αφορμή την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκλογή του κ. Μακαρίου, καθώς και στην εκλογή νέων Ποιμεναρχών για τις έτερες δύο μεγάλες Επαρχίες του Θρόνου, Αμερικής και Μ. Βρετανίας, εξαίροντας τα χαρίσματα και των τριών Αρχιερέων.

Καθηγητές και μαθητές από το ΕΠΑΛ Γρεβενών δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης-1

Επιπλέον, ο οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε στους καθηγητές και τους μαθητές για το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και για την ομιλία που πραγματοποίησε εκεί, στο πλαίσιο Διαθρησκειακού Συνεδρίου, στο οποίο είχε προσκληθεί, καθώς και γενικότερα για τις πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για την ανάγκη σεβασμού της Δημιουργίας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια προέτρεψε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας να απευθυνθεί προς τους μαθητές.

«Επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Πατριάρχης είναι σαν τη σημαία, είναι ένα ίνδαλμα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και πρόσθεσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι σαν την καρδιά στο ανθρώπινο σώμα, «πάλλεται και κινεί όλη την Ορθοδοξία».

«Εδώ είναι το Κέντρο της Ορθοδοξίας, από εδώ πάλλεται όλη η Ορθόδοξη Εκκλησία και το σώμα της Ορθοδοξίας ξεκινάει να αναπνέει και να λαμβάνει αίμα από εδώ, από αυτό το Σεπτό Κέντρο της Εκκλησίας μας», τόνισε ο κ. Μακάριος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προσκάλεσε τους μαθητές να ταξιδέψουν στην Αυστραλία για να επισκεφθούν τα ομογενειακά σχολεία και να γνωριστούν με τη νεολαία της Ομογένειας.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος, αφού προέτρεψε τους μαθητές από τα Γρεβενά να είναι συνεπείς στα μαθήματά τους και πάντοτε να διαβάζουν, γιατί η γνώση, όπως είπε, δεν έχει ποτέ τέλος, προσέφερε σε εκείνους και τους καθηγητές τους μικρές ευλογίες και αναμνηστικά.

Τέλος, ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε κατ’ ιδίαν ακρόαση στο Πατριαρχικό Γραφείο τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας μαζί με τους τρεις νέους βοηθούς επισκόπους του, τον Μελόης Αιμιλιανό, τον Κυανέων Ελπίδιο και τον Σινώπης Σιλουανό, καθώς και άλλους συνεργάτες του από την Αρχιεπισκοπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή