Χιονοπτώσεις αναμένονται απόψε στην Αττική

Χιονοπτώσεις αναμένονται απόψε στην Αττική

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Αττική από το βράδυ της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας, ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Ισχυρό ψύχος, βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το πρωί της Πέμπτης. Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν σήμερα το πρωί τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στη Βλάστη Κοζάνης (-6,4 βαθμοί), στη Βυτίνα Αρκαδίας (-4,7) και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-4,6). Σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν, όπου η ελάχιστη τιμή ήταν -12,3 βαθμοί Κελσίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται απόψε στην Αττική-1

Κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή