Η Παπασπύρου διαψεύδει τις αναφορές Αγγελή

Η Παπασπύρου διαψεύδει τις αναφορές Αγγελή

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφορετική εκδοχή για όσα έχει καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής περί οργανωμένου σχεδίου προφυλακίσεων πολιτικών πριν από τις εκλογές έδωσε, καταθέτοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis, η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Κατά την κατάθεσή της, η κ. Παπασπύρου υποστήριξε συγκεκριμένα ότι όλα όσα υποστηρίζει ο κ. Ιωάννης Αγγελής δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που είχε υποστηρίξει ότι εκείνη γνώριζε πως ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων λίγο πριν από τις εκλογές. Διέψευσε, επίσης, όσα έχει καταθέσει για πιέσεις που δέχθηκε και η ίδια από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis και φέρεται να είπε ότι «ο κύριος Αγγελής λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ως εισαγγελέας ο κ. Αγγελής όφειλε, εάν υπήρχε τέτοιο σχέδιο για πολιτικά πρόσωπα, να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει, αφού ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, και επισήμανε ότι από τον περασμένο Ιανουάριο, τώρα θυμήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών προσώπων. Ανέφερε δε ότι και εκ του αποτελέσματος δεν ευσταθεί η αναφορά του κ. Αγγελή, καθώς η δικογραφία για τον Αντώνη Σαμαρά αρχειοθετήθηκε από την περασμένη άνοιξη, εξέλιξη που, κατά την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Τέλος, υποστήριξε ότι ουδέποτε εκβιάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ότι όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή