Τόνι Μπλερ: οι συλληφθέντες ήταν «πραγματικοί τουρίστες»

Τόνι Μπλερ: οι συλληφθέντες ήταν «πραγματικοί τουρίστες»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα «χόμπι που είναι άγνωστο στην Ελλάδα, αλλά πολύ διαδεδομένο σε χώρες της Ευρώπης» απέδωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου τη γνωστή υπόθεση των 10 Βρετανών και 2 Ολλανδών που συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν αεροσκάφη στην Καλαμάτα και έκτοτε κρατούνται αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κατασκοπείας. «Εχω ζήσει στην Αγγλία και ξέρω το πάθος ορισμένων να φωτογραφίζουν όχι μόνον αεροσκάφη, αλλά μέχρι και συρμούς του μετρό», είπε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητά του ότι «οι δικαστές και οι εισαγγελείς θα λάβουν υπ’ όψιν τους το συγκεκριμένο χόμπι, αλλά και το γεγονός ότι Ελλάδα και Βρετανία, ως χώρες σύμμαχοι του NATO και της E.E., δεν έχουν ιδιαίτερα μυστικά να κρύψουν»… H τελευταία αυτή αναφορά του υπουργού Εξωτερικών, καίτοι θα μπορούσε να παρεξηγηθεί, αποδίδεται στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε τις τελευταίες μέρες η χώρα μας από τη Βρετανία, προκειμένου οι συλληφθέντες να αφεθούν ελεύθεροι. Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ μιλώντας στη Βουλή εξέφρασε την άποψη ότι οι συλληφθέντες ήταν «πραγματικοί τουρίστες» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα απελευθερωθούν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι για το ίδιο θέμα ο υπουργός Εξωτερικών έγινε αποδέκτης χθες και νέου τηλεφωνικού «διαβήματος» από τον Αγγλο ομόλογό του, ενώ και οι Ελληνες ευρωβουλευτές αναγκάστηκαν να «απολογηθούν» στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες, όταν Αγγλοι συνάδελφοί τους έφεραν προς συζήτηση την υπόθεση…

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας κ. Δημήτρης Ρέππας, παρόντων του υφυπουργού κ. Ρ. Σπυρόπουλου και του διοικητή του ΙΚΑ κ. Μ. Νεκτάριου, επιχείρησε να πείσει τους συνδικαλιστές να αναστείλουν την απεργία τους, επιμένοντας στην ανάγκη θεμελίωσης μίας διαδικασίας διαλόγου «για την ομαλή ένταξή του στον ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας, μέσω του οποίου θα υπάρξει η ικανοποίηση τόσο του αιτήματος για μονιμοποίηση όσο και του αιτήματος για οικονομική αναβάθμιση». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του: «η κυβέρνηση δεν διακατέχεται από διάθεση αντιπαράθεσης και ρήξης με τους γιατρούς, συμφωνούμε στα μείζονα και τα πλείστα μαζί τους όχι όμως και σε οικονομικά αιτήματα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν μέσω του ενιαίου φορέα υγείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή