Πατέρας και γιος αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Πατέρας και γιος αγνοούμενοι σε ναυάγιο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως αργά χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες, για τον εντοπισμό των δυο αγνοουμένων, Απόστολου – Δημήτρη Μαμουρέλη 67 χρόνων και του γιου του Ευστράτιου 40 ετών, η τύχη των οποίων αγνοείτο από χθες το απόγευμα όταν το αλιευτικό «Αγιος Νικόλαος», που επέβαιναν βυθίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Δερματά, νοτίως του Πλαταμώνα. Μαζί με τους δυο Ελληνες αγνοούμενους στο αλιευτικό επέβαιναν και τρεις Αιγύπτιοι ναυτικοί οι οποίοι περισυνελέγησαν σώοι από το πλήρωμα του αλιευτικού «Πόπη-Ρούλα», που έσπευσε προς βοήθεια όταν βυθίσθηκε το «Αγιος Νικόλαος».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το «Αγιος Νικόλαος» βυθίσθηκε στις 16.15 χθες στη θαλάσσια περιοχή Δερματά κι ενώ έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Θάλαμο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που έδωσε εντολή να καταπλεύσουν στην περιοχή και να συμμετάσχουν στις έρευνες παραπλέοντα σκάφη καθώς και πλωτά του Λιμενικού. Στις έρευνες συμμετείχε, επίσης και το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου super puma ενώ αργά το βράδυ αναμένονταν στην περιοχή και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.

Προανάκριση για τα αίτια βύθισης του αλιευτικού διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου ενώ κατά πληροφορίες, εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια ακόμη και αυτό το «Αγιος Νικόλαος» να ρυμουλκείτο από άλλο αλιευτικό και λόγω της κακοκαιρίας να ανατράπηκε και να βυθίσθηκε.

Εν τω μεταξύ αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι οι Αρχές μετέφεραν στο σκάφος Wale 4 το οποίο πλέει στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου -μεταφέροντας λαθρομετανάστες- τρόφιμα και καύσιμα που είχε ζητήσει ο πλοίαρχος του σκάφος από χθες. O τελικός προορισμός του συγκεκριμένου πλοίου, κατά δήλωση του πλοιάρχου του, είναι η Ιταλία. Πάντως το σκάφος συνεχίζει να βρίσκεται υπό την στενή παρακολούθηση σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού και δυο πλωτών του Λιμενικού Σώματος.Ν. Μπ.

«Ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλά. H διαδικασία των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης θα κινηθεί αμέσως», δήλωσε από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κώστας Σκανδαλίδης.Οι κάτοικοι πάντως της Σάμου εκτιμούν ότι αιτία για τις πλημμύρες είναι οι πυρκαγιές, που κατέκαψαν τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος των περίφημων πευκόφυτων δασών του νησιού. Οι γεροντότεροι θυμούνται πλημμύρες πριν από 20 ή 40 έτη, όχι όμως σε τέτοια έκταση. «Οι πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2000 έκαψαν χιλιάδες στρέμματα δάσους. Τώρα δεν έμεινε τίποτα να συγκρατήσει τα νερά», λένε. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι στην περιοχή Καναπτσέικα, όπου δημιουργήθηκαν χθες μεγάλα προβλήματα, το διερχόμενο ρέμα έχει μπαζωθεί για την κατασκευή χώρου στάθμευσης, ενώ η οδός Γορτυνίας, κεντρικός δρόμος στο Καρλόβασι, έχει κατασκευαστεί επάνω σε παλιό ρέμα, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα στα σπίτια της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή