Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε βίαιες ληστείες στη Νέα Ιωνία

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε βίαιες ληστείες στη Νέα Ιωνία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας ανηλίκων, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί συνελήφθησαν με εντάλματα στο Αιγάλεω και στη Νίκαια, τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 17χρονος επίσης Ρομά, ως συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανήλικοι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν τα θύματά τους, ως επί το πλείστον ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, που επέστρεφαν στα σπίτια τους από εξωσχολικές δραστηριότητες και είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες και ακολούθως τους λήστευαν.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που μεταχειρίζονταν τα θύματά τους αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο έναν 14χρονο, με συνέπεια τη νοσηλεία του και την υποβολή σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλέφωνων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών, αλλά αφαιρούσαν και είδη ένδυσης των θυμάτων τους.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, οδηγηθήκαν στον Ανακριτή Ανηλίκων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή